12. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

25 јун 18
Прочитано 1136 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Пошто је усвојен записник са претходне седнице одржане 5. јуна, одборници СО Ковин су на почетку 12. заседања одржаног у петак, 22. јуна 2018, донели Решење о потврђивању мандата одборнику Скупштине општине Ковин Бојану Бабићу (пре тога поднет извештај Изборне комисије о додели новог мандата, као и верификационог одбра за потврђивање мандата).
Пошто је усвојен записник са претходне седнице одржане 5. јуна, одборници СО Ковин су на почетку 12. заседања одржаног у петак, 22. јуна 2018, донели Решење о потврђивању мандата одборнику Скупштине општине Ковин Бојану Бабићу (пре тога поднет извештај Изборне комисије о додели новог мандата, као и верификационог одбра за потврђивање мандата).
Донето је Решење о престанку функције члана Општинског већа општине Ковин, Бојана Стојановића, па се на 12. седници приступило тајном гласању за избор новог већника. Већином гласова, прихваћен је образложени предлог председнице општине и председавајуће Већу, Сање Петровић, да нови члан Општинског већа буде Ненад Николић из Баваништа, запослен у „Руднику Ковин“ као возач.
Одборници су донели Одлуку о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2018. годину и  Закључак о другој измени и допуни Закључка о финансирању рада установа и јавних служби из буџета општине Ковин у 2018. години. Како између осталог стоји у образложењу, другим ребалансом биће распоређена преостала сума суфицита (вишка средстава из ранијих година). Наиме, основном Одлуком о буџету општине Ковин за 2018. и првим ребалансом распоређен је највећи део тих средстава, готово 317 милиона динара, а остало је нераспоређено 15 милиона, због чега је била потребна друга измена и допуна Буџета. Овим ребаланском испланирана су додатна средства Дому здравља , за набавку ултразвучног апарата за гинекологију; средства за реализацију Програма унапређења саобраћаја на путевима општине – хоризонтална сигнализација; увећана су средства у Фонду за заштиту животне средине, затим код месних заједница – средства преостала из самодоприноса и друго. У складу са прописима, комплетна одлука о другом ребалансу, са образложењем, објављује се на интернет презентације општине, а документа можете преузети овде на адреси www.kovin.org.rs, у оквиру банера „Буџет општине Ковин“ (Буџет 2018, 2. ребаланс). 
Донета је Одлука о измени Одлуке о комуналном уређењу насељених места на подручју општине Ковин. Заправо је измењен став у члану 88. постојеће одлуке, којим се прецизира да ће убудуће за кориснике као што су привредна друштва и различите организације услуга изношења смећа бити вршена недељно, у дане по распореду редовног изношења смећа и за то ће плаћати месечну накнаду (до сада, изношење смећа за ове кориснике било „по позиву“, а плаћање по квадрату, прим.аут). 
Дата је сагласност на прву измену Програма пословања ЈП „Ковински комуналац“ Ковин за 2018. годину, донета је и прва измена Плана рада Туристичке организације општине Ковин за 2018. годину и дата сагласност на другу измену Финансијског плана  Туристичке организације општине Ковин за 2018. годину. 
Скупштина општине донела је Одлуку о отуђењу непокретности из јавне својине општине Ковин без накнаде и овластила председницу општине да у име Општине Ковин потпише Уговор о отуђењу непокретности из јавне својине општине Ковин без накнаде, између општине Ковин и Новице Арсића из засеока Плочички рит. 
Усвојен је Анекс I Уговора о закупу пословног простора између општине Ковин и GOMEX DOO  Зрењанин (простор у Мраморку).
Са функције члана Надзорног одбора ЈП за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин разрешена је Зита Вукша, дипл. инж. технологије. Нови члан  Надзорног одбора „Комуналца“ из реда запослених је Споменка Милошевић, дипл. економиста.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31