„МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО“-ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018. У ОПШТИНИ КОВИН

28 сеп 18
Прочитано 2806 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
"Дечја недеља" је национална манифестација која се традиционално обележава у свету и код нас. Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије донело је Програм Дечје недеље за 2018.годину, која ће се одвијати под мотом:
"Дечја недеља" је национална манифестација која се традиционално обележава у свету и код нас. Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије донело је Програм Дечје недеље за 2018.годину, која ће се одвијати под мотом: "Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“. Ове године, Дечија недеља је прилика да се скрене пажња најшире јавности на проблем насиља над децом, а сви одговорни актери позову на чврсто и умрежено деловање у циљу нулте толеранције према насиљу и заштите сваког детета у нашем друштву.
У сарадњи са свим школама и установама, Општинска управа Ковин  реализоваће и ове године Програм Дечије недеље на локалном нивоу. Покровитељ манифестације је председница општине, Сања Петровић, која свима жели успешну и веселу Дечју недељу !
     
У наставку, погледајте Локални програм по данима, а овде можете видети и појединачне школске програме (очекујемо да нам појединачне програме доставе и школе које то нису урадиле до сада, па ћемо их накнадно објавити, с обзиром да је и 1. октобар дан за медијске најаве, прим. аут).
ПРОГРАМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ 2018. НА НИВОУ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
Понедељак, 1. октобар
Медијска најава свих појединачних догађања у школама, као и на званичном сајту Општине, www.kovin.org.rs
Програм едукације против вршњачког насиља, са позоришном представом за ученике виших разреда основне школе и за ученике 1. и 2. разреда средње школе:
Место и време – Центар за културу Ковин, од 11.30 до 13.00 сати
Ученике из свих школа очекујемо на представи „Зато што те се плашим“.
Уторак, 2. октобар
Активности и посете у сарадњи са различитим установама и организацијама, према распореду који организује свака школа понаособ.
Среда, 3. октобар
Место и време: Плато и пешачка зона у центру Ковина, од 10.00 до 13.00 часова
Догађај: "Трка за срећније детињство"
Учесници: деца представници свих школа и предшколци, према сатници и пропозицијама које утврђују Црвени крст Ковин и представници „Установе за спорт“. Награде најуспешнијима уручиће председница општине Сања Петровић и председник Црвеног крста Ковин, Прим. Др Свето Вукадиновић.
Библиотека „Вук Караџић“ организује посебан штанд са најлепшим књигама за децу и младе. 
Среда је и „Дан отворених врата“, па наставници могу са ученицима обићи неке општинске организације и институције у периоду трајања програма Трке – Општинску управу, Комуналац, Центар за културу, Туристичку организацију (локације у ужем градском језгру). Потребно је најавити то организаторима на почетку протокола, приликом пријава, како би децу неко дочекао у тим установама.
Четвртак, 4. октобар - Обележава се Дан општине Ковин.
Представници ђачких парламената присуствују полагању венаца крај споменика палим борцима (14.30).
Ученици спортисти активно ће учествовати у планираном  програму свечаног отварања новоизграђеног објекта Сале за мале спортове у Ковину (15.00).
Деца могу присуствовати манифестацији „Банатски фруштук“ у центру Ковина (10.00).
Школама се препушта на који начин и у којим догађањима ће узети учешће.
Петак, 5. октобар
Пријем деце и васпитача ПУ „Наша радост“ Ковин у Општинској управи.
Школе организују међусобне сусрете пријатељства и активности зацртане појединачним плановима.
Програми по школама:

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31