Одштампајте ову страницу

ЂАЧКИ ДАН ИЗВАН УЧИОНИЦЕ

05 нов 18
Прочитано 433 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Ковинска “Змајева” школа и ове године учествовала је у глобалној кампањи „Дан изван учионичког простора“ (Outdoor Classroom Day). На тај дан, првог дана новембра, хиљаде школа широм света одржава часове на отвореном и даје томе приоритет. Ове године у кампањи је учествовало преко три и по милиона ученика из 28.500 школа у више од 100 земаља. 
certifyКовинска “Змајева” школа и ове године учествовала је у глобалној кампањи „Дан изван учионичког простора“ (Outdoor Classroom Day). На тај дан, првог дана новембра, хиљаде школа широм света одржава часове на отвореном и даје томе приоритет. Ове године у кампањи је учествовало преко три и по милиона ученика из 28.500 школа у више од 100 земаља. 
Учење на отвореном побољшава здравље деце, укључује их у активно учење и води ка већој повезаности са природом и реалним животним окружењем, развија животне вештине као што су отпорност, тимски рад и креативност, али је кључно и за уживање деце у детињству. Благодарећи положају школе, парку и окружењу, ђаци „Змајеве“ школе су од почетка године имали прегршт активности које су првог дана новембра резимиране и одмах је започето планирање наредних акција, јавља ПР ове основне школе, професор Дејан Крецуљ.