АНА БРНАБИЋ ОТВОРИЛА ОБИЛАЗНИЦУ

13 нов 18
Прочитано 1393 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, отворила је прошлог четвртка, уочи празничног викенда, обилазницу око Баваништа. На свечаности посебно приређеној овим поводом, на самој саобраћајници, она је окупљеним грађанима, између осталог, рекла...
Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, отворила је прошлог четвртка, уочи празничног викенда, обилазницу око Баваништа. На свечаности посебно приређеној овим поводом, на самој саобраћајници, она је окупљеним грађанима, између осталог, рекла: „Важни су путеви, били они велики или мали, да доводимо инвеститоре, да бисте ви отварали своје фирме, да имамо више радних места, веће плате. Наставићемо овако да радимо, на сваком пројекту као да је највећи, јер је то важно за бољи квалитет живота свих грађана, а овде су ми рекли да се на овај пут чекало више од 12 година“. Премијерка је подвукла да се тренутно воде разговори са 21 потенцијалним инвеститором, који би дошли у Војводину, што би отворило нових 6.000 радних места и истакла да ће се Влада трудити да неке од њих доведе у индустријску зону у Ковину:„Сваки пут када разговарам са председником Александром Вучићем о инвестицијама и инфраструктурним пројектима, он ми да једну поруку - мисли на Банат, подигни Банат на ноге. То је савет који ми је дао, посао који ји је преда мном и један од приоритета владе”, рекла је на отварању обилазнице Ана Брнабић.
Захваљујући се председници Владе на посети и доласку у Ковин овим поводом, председница општине Сања Петровић је на отварању саобраћајнице дуге 5,1 километара и у коју је уложено 400 милиона динара, истакла: Поносна сам што је Општина Ковин, на чијој територији је изграђена обилазница као део државног пута, од самог почетка била одличан партнер у капиталном пројекту. То одговорно кажем, јер смо све послове који су до нас били и од нас зависили урадили савесно и на време. Урадили смо експропријацију земљишта и данас је прилика да се захвалимо свима који су допринели реализацији тог првог, као немерљиво битног корака; исходовали смо све потребне дозволе и сагласности; обезбедили комплетну пројектну документацију и све то предали ради реализације и завршетка инвестиције „Путевима Србије“ 2014. године. На жалост и тада смо, после несреће са смртним исходом, пунили насловне стране новина и били главна тема црних хроника. Од тог момента, ово руководство је још упорније и снажније усмерило енергију на потпуну сарадњу и располагање „Путевима Србије“ и другим државним органима да се Обилазница око Баваништа асвалтира и приведе намени према свим стандардима једне модерне саобраћајнице која може да прими и опслужи транспортно неколико хиљада возила дневно, од чега сигурно половину чине камиони и шлепери. Најзад, жеља нам је била да овај део магистралног пута који повезује Јужни Банат и Војводину са смедеревским и браничевским крајем, постане још једна лепа слика модерне Србије на ободу Дунавског коридора и комшијске Луке Смедерево. За модерну Србију, за бољи живот свих који у њој живе, за углед широм света, за мир – свакодневно се залаже наш председник Србије, господин Александар Вучић. Њега треба да следимо, јер нам својим радом и резултатима показује да Србија иде напред!“
Први део посете општини Ковин председница Владе Ана Брнабић провела је на радном састанку у Општини са руководством локалне самоуправе. Том приликом, председница општине Сања Петровић изнела је на којим се пројектима тренутно ради и који су приоритети у области привреде, здравства, просвете, спорта. Начелница општинске управе, Јелена Чолаковић, пренела је премијерки Брнабић како и колико запослени примењују електронску комуникацију са грађанима, које су предности примене е-зупа и других софтвера уведених током реформе државне управе, коју је заправо на месту министарке за овај ресор заправо зацртала Ана Брнабић. Премијерка је, исказајући задовољство због чињенице да се у Ковину програм е-управе примењује на овај начин, поновила да унапређење сервиса за грађане, едукација и дигитализација јесу приоритетни процеси у друштву.
Додајмо да су програм отварања обилазнице увеличали својим наступом фолклорни ансамбли из Баваништа, Друштво за чување и неговање народне традиције „Бећарац“ и КУД „Аца Обрадовић“ и фолкор КУД-а „Паја Маргановић“ из Делиблата.

Галерија слика


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31