МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ У ПОСЕТИ КОВИНСКОЈ ОПШТИНИ

04 мар 19
Прочитано 2184 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић данас је, у оквиру програма обиласка локалних самоуправа широм Србије, посетио општину Ковин.
Током боравка, министар је најпре посетио Дубовац, и у сали ОШ „Прераг Кожић“ поразговарао са ђацима и спортистима ФК „Јединство“.
Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић данас је, у оквиру програма обиласка локалних самоуправа широм Србије, посетио општину Ковин.
Током боравка, министар је најпре посетио Дубовац, и у сали ОШ „Прераг Кожић“ поразговарао са ђацима и спортистима ФК „Јединство“. За дубовачку школу стигла је донација у виду спортске опреме – голови и кошаркашке табле за фискултурну салу, мређица за одбојку и 40 лопти  - за фудбал, кошарку, одбојку и рукомет. Младим фудбалерима „Јединства“ уручени су дресови. Министра и његове сараднике дочекали су у Дубовцу, поред руководства општине које је предводила председница Сања Петровић, директорка школе Лидија Весели, председник савета МЗ Дубовац Златко Тилић и председник ФК „Јединство“ Дејан Чабовић.
У наставку посете, министар Удовичић био је гост управе и играча ОФК „Колонија“ и женског ФК „Нова колонија“ у Ковину. Министра је дочекало неколико стотина грађана,  и комплетно руководство на челу са председницима женског, односно мушког фудбалског погона са Колоније, Драганом Трбановим и Јовицом Стојановићем. Они су га упознали са условима за рад и тренирање и посебно са жељом да се на локацији тзв. „друге рупе“ изгради још један  фудбалски терен. И спортистима са Колоније уручене су лопте и дресови.
Посету општини Ковин министар Вања Удовичић завршио је радним састанком у општини, којем су, уз председницу Сању Петровић, присуствовали председник СО Ковин Зоран Брадањи, помоћник председнице Ратко Мосуровић, начелница ОУ Јелена Чолаковић, руководилац јавних служби Стојанка Тасић и директор „Установе за спорт“, Дејан Јањевић. Било је речи о подршци за реновирање Хале спортова ОШ „Ђура Јакшић“, о презентовању спортских пројеката, а и представници општине и министар сагласни су да је потребно анимирати што више омладинских организација за учешће на конкурсима министарства у тој области.
 „Веома сам задовољан данашњим разговорима и конкретним предлозима који су изнети како бисмо што ефектније решили главна питања у даљем процесу развоја система спорта и примени омладинске политике. Посебно ми је драго што се велики број омладине редовно бави спортом на свим нивоима - и што се у спортским клубовима у овом крају нарочита пажња поклања млађим категоријама. Са још већом посвећеношћу ћемо сарађивати и на примени циљева омладинске политике у овим општинама, укључујући и наставак стипендирања средњошколаца и студената кроз Фонд за младе таленте. Настављамо предано да радимо на реализацији свих кључних замисли из области омладине и спорта – у истом тиму, отворено и одговорно!“, рекао је између осталог министар Удовичић у изјави медијима.
Фото: „Стил“ Ковин

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31