Одштампајте ову страницу

ЧЕТВРТИ ПОЗОРИШНИ СУСРЕТИ „КоПС 2019“ ОД 27. МАРТА

05 мар 19
Прочитано 517 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
И овог марта, позоришна публика уживаће у одличним представама селектованим за 4. по реду Ковинске позоришне сусрете – КоПС, које организује ковински Центар за културу. КоПС почиње 27. марта (среда) и завршава се 30. марта (субота).
И овог марта, позоришна публика уживаће у одличним представама селектованим за 4. по реду Ковинске позоришне сусрете – КоПС, које организује ковински Центар за културу. КоПС почиње 27. марта (среда) и завршава се 30. марта (субота). Фестивал се одржава под слоганом „Смех, без дилеме!“, покровитељ је Општина Ковин, а пријатељи манифестације су „Дунав осигурање“, „Статик“, „West“ и „Delta danube“ Ковин. Селектор 4. КоПС-а је Бранко Милорадовић, писац и филмски монтажер, а одговорни уредник Миливој Грчић, директор Центра за културу Ковин.
Током прва три дана, публика ће током преподнева, у термину од 11.00, уживати у најбољим представама за децу: „Београдска мумија“ Пан театра; „Циркуске чаролије“ Алегрето театра; „Храбри кројач“ Максимус арта.
У вечерњем термину од 20.00, свих дана трајања, позоришна публика имаће задовољство да гледа ове сјајне представе: „Корешподенцију“ Звездара театра; „Флорентински шешир“ Позоришта „Бошко Буха“; „Мој деда је аут“ Београдског драмског позоришта; „Смрт човека на Балкану“ Народног позоришта Кикинда.
У оквиру овогодишњег фестивала су и два сјајна пратећа програма: на отварању, 27. марта од 19.00, биће презентована изложба слика Моме Капора (гошће су Љиљана Капор, Момина супруга, оснивач Задужбине „Момчило Момо Капор“ и глумица Рада Ђуричин); док је за 28. март у 19.00 најављена промоција књиге Татјане Њежић „ Не дај се!“, ауторизоване биографије Мире Бањац. Гошће Ковина су ауторка и јунакиња ове приче, Мира Бањац.
Комплети улазница већ су у продаји и можете их набавити на благајни Центра за културу Ковин, од 16.00 до 20.00 часова. Више о резервацијама и другим детаљима у Центру за културу, тел 013/742-592 и на веб адреси www.kulturakovin.rs