МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИО ДНЕВНИ БОРАВАК

22 мар 19
Прочитано 1763 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су данас Општину Ковин и Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, организациону јединицу Центра за социјални рад „Ковин“.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су данас Општину Ковин и Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, организациону јединицу Центра за социјални рад „Ковин“.
На радном састанку у Општини, председница општине Сања Петровић упознала је министра  са социјалном картом општине Ковин, плановима развоја и унапређења у тој области, као и са локалним буџетом за социјална давања. Састанку су, у име локалне самоуправе, присуствовали и председник СО Зоран Брадањи, помоћник председнице Ратко Мосуровић, начелница ОУ Јелена Чолаковић, директорка Центра за социјални рад у Ковину Марија Шалипуровић и руководилац ресорног одељења у општинској управи, Стојанка Тасић.
Министар је потом посетио Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, где су га са радошћу дочекали штићеници и колектив, али и велики број грађана који су желели да поздраве министра и подрже напоре његовог тима да се реформе у области социјалне заштите спроведу на прави начин.
У изјави за медије, министар Зоран Ђорђевић је, између осталог, нагласио: ,,Ово је један од добрих примера како треба да изгледа Дневни боравак, има простора за унапређење, захтев општине и Дневног боравка да добију једно возило за превоз деце је легитиман. Ми ћемо пробати преко покрајине да иницирамо за возило, а уколико то не буде могло, министарство ће свакако изаћи у сусрет. Такође, на састанку у општини причали смо о наменским транферима за ову годину и  верујем да ће локална самоуправа бити задовољна оним што министарство планира у будућности. У овој години очекујемо укидање забране запошљавања , да решимо и ту проблематику. Задовољан сам оним што сам видео. Похвала Центру за социјални рад и Општини на који начин руководе и опходе се према овој категорији суграђана.“
„Упознали смо министра са свим нашим важећим одлукама по којима издвајамо значајна финансијска средства за услуге социјалне заштите. Обишли смо Дневни боравак и показали смо му где планирамо проширење капацитета. У боравку је смештено 25 корисника, а проширење је у плану, издвојили смо 7 милиона динара за ту намену како бисмо могли да обезбедимо боравак за још 20 корисника из наших насељених места“ рекла је председница Сања Петровић.
Марија Шалипуровић се захвалила министру на посети, на подршци министарства и разумевању  за потребе радника, „а све у циљу да унапредимо услуге социјалне заштите у оквиру наше локалне самоуправе“, рекла је у својој изјави директорка Центра за социјални рад Ковин.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31