СМАЊЕЊЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ – ЗАЈЕДНИЧКИ ЦИЉ

28 мар 19
Прочитано 992 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У испуњеној сали за седнице општине Ковин у уторак, 26. марта одржана је презентација јавних позива Националне службе за запошљавање (НСЗ) за 2019. годину.
У испуњеној сали за седнице општине Ковин у уторак, 26. марта одржана је презентација јавних позива Националне службе за запошљавање (НСЗ) за 2019. годину. Догађају су присуствовали председница Општине Ковин Сања Петровић и руководство општине, директор Регионалне привредне коморе Панчево Марко Ћулибрк са сарадницима, у име Покрајинске службе за запошљавање Невена Живковић Штековић, затим директор панчевачке филијале НСЗ Ђорђе Лукач, чланови локалног Савета за запошљавање и бројни послодавци са територије општине.
Презентацију је уводним обраћањем отворила председница општине Сања Петровић, која је истакла да се у Ковину ствара веома повољан амбијент за отварање нових радних места и да је за 2019. издвојено више новца из буџета за мере запошљавања које се реализују са НСЗ, где је сарадња одлична. Она је навела позитивне примере послодаваца са територије ковинске општине, истичући „Премил“ као успешну породичну фирму која запошљава више од 80 људи и планира проширење капацитета и изградњу још једне фабрике у којој би посао нашло готово 150 суграђана. Председница Петровић уверена је и да ће до краја године незапослени добити посао у погону за дораду челика који ће изградити инвеститор из Бугарске, који је купио земљиште у индустријској зони. 
Директор Филијале Панчево НСЗ Ђорђе Лукач је захвалио присутним послодавцима што су се одазвали позиву и нагласио да је смањење незапослености заједнички циљ. Он је рекао да je општина Ковин на нивоу филијале лидер у финансирању, односно по издвајању за програме запошљавања у односу на број становника, јер је ове године укупно 12 милиона динара предвиђено за три мере. Са друге стране, мало је високообразованих на тржишту рада, односно највећи проценат незапослених чине они без квалификација и са формалним орбразовањем до нивоа завршене средње школе, па се много ради на доквалификацији и мерама које подстичу стицање нових знања и вештина. Наглашена је и изузетна сарадња НСЗ и Општине Ковин. 
Невена Живковић Штековић презентовала је мере које ће финансирати Секретаријат за привреду и туризам АПВ и истакла да је ове године издвојено више од 80 милиона динара за самозапошљавање, нова радна места и јавне радове. Изразила је наду да ће реализација мера и програма за запошљавање на територији АП Војводине бити веома успешна као и претходних година.
Јавне позиве су, у име организартора из филијале НСЗ Панчево, представиле Зорица Дебељачки, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво и обуке и Зорица Максимовић, саветница за особе са инвалидитетом.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31