ЗМАЈЕВЦИ СЛАВИЛИ СВОЈ ДАН

17 апр 19
Прочитано 360 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Дан школе, сто петнаести рођендан и сто пету годину под својим кровом, ковинска Основна школа „Јован Јовановић Змај“ прославила је 15. априла. Био је то празник ученика и колектива на годишњицу када је 1850. године чика Јова Змај у Летопису Матице Српске објавио своју прву песму “Пролетње јутро”. 
mlađi uzrastДан школе, сто петнаести рођендан и сто пету годину под својим кровом, ковинска Основна школа „Јован Јовановић Змај“ прославила је 15. априла. Био је то празник ученика и колектива на годишњицу када је 1850. године чика Јова Змај у Летопису Матице Српске објавио своју прву песму “Пролетње јутро”. 
У пријатној спортској атмосфери у школској фискултурној сали, због временских услова, одигране су утакмице у женском фудбалу. Гошће су биле ученице ковинске ОШ “Десанка Максимовић”. Приказана је лепа, динамична и фер игра у којима су гошће доминирале и однеле победу.ženski fudbal Након спортиста, у сали је настављена лепеза активности ученика млађег узраста. Потом су сви слављеници прешли у Центар за културу где су уживали у наступу младих рецитатора и музичара, а потом у изврсној комичној сценској поставци представе “Моја дивна, луда породица” коју је приредио ансамбл драмске секције. У холу је била постављена изложба ликовних радова на тему “Рециклажа – очувајмој драгоцену природу”.
 У вечерњим сатима уследила је свечана академија за родитеље и пријатеље школе. Вршилац дужности директора школе, Весна Стојановић, честитала је празник, а потом је уручила овогодишњу награду Ученичког парламента „Змај међу Змајчићима“, која се већ  традиционално додељује ученику који је добар друг, спреман да помогне, поштује друге, омиљен не само међу ђацима него и наставницима и свим радницима школе. Лауреат овог престижног признања је Филип Реџић, ученик осмог разреда. 
Потом је уследио наступ млађих и представа старијег ансамбла која је, иако изнова играна, сада премијерно за маме, тате, баке и деке, одушевила спонтаношћу на којој би с правом могао да позавиди многи театар одраслих,  известио је о Дану школе ПР, професор Дејан Крецуљ и послао фотографије са прославе.

КАЛЕНДАР

« Април 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30