ОДРЖАНА 18. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

25 апр 19
Прочитано 895 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
НОВОМ ОДЛУКОМ О АУТО ТАКСИ ПРЕВОЗУ ОБУХВАЋЕН ЛИМО СЕРВИС – ИЗНАЈМЉИВАЊЕ ОЛДТАЈМЕРА И ЛИМУЗИНА -
Подношењем извештаја Изборне комисије о додели новог мандата и доношењем Решења о потврђивању мандата одборнику Скупштине општине Ковин Ивани Ђан, са листе „Александар Вучић – брже, јаче, боље“ почело је 18. заседање СО Ковин, одржано у уторак, 23. априла. Такође, у уводном делу седнице, председник СО Зоран Брадањи обавестио је присутне да је дошло до промене код одборничке групе «Савез за Ковин», односно да је шеф ове групе од сада Др Владимир Тасић, уместо Срђана Вукше (иако одборници «Савеза за Ковин» нису присуствовали заседању, како су најавили на претходној седници, прим.аут).
Подношењем извештаја Изборне комисије о додели новог мандата и доношењем Решења о потврђивању мандата одборнику Скупштине општине Ковин Ивани Ђан, са листе „Александар Вучић – брже, јаче, боље“ почело је 18. заседање СО Ковин, одржано у уторак, 23. априла. Такође, у уводном делу седнице, председник СО Зоран Брадањи обавестио је присутне да је дошло до промене код одборничке групе «Савез за Ковин», односно да је шеф ове групе од сада Др Владимир Тасић, уместо Срђана Вукше (иако одборници «Савеза за Ковин» нису присуствовали заседању, како су најавили на претходној седници, прим.аут). 
На 18. седници донета је Одлука о ауто такси превозу путника и лимо сервису на територији општине Ковин. Потпуна новина у оквиру одлуке је дефинисање лимо сервиса, који представља «јавни превоз који се обавља путничким возилом које је изнајмљено са услугом возача» (олдтајмери, лимузине за посебне прилике...). Сервис се обавља се на основу уговора, закљученог у писаном или електронском облику, тако што се путничко возило изнајмљује у целини. Сврху, циљ и трајање превоза утврђује корисник превоза и сви путници су сагласни са дестинацијом и током путовања, односно врстом услуге, стоји између осталог у одлуци.
Донете су и  Одлука о покретању поступка давања у закуп непокретности у јавној својини општине Ковин, уз решење о образовању комисије за спровођење те процедуре (заправо, нови поступак ради издавања простора где су радиле апотеке Дома здравља), као и Одлука о прибављању и располагању стварима у јавној својини општине Ковин.
Одборници су донели и нову Одлуку о мрежи јавних основних школа са седиштем на територији општине Ковин (овом одлуком заправо се стање враћа на оно пре 17. седнице с краја фебруара, када је СО Ковин изгласала мрежу са пет основних школа, па је сада на сагласност Влади АП Војводине послат акт према којем мрежу јавних основних школа на територији ковинске општине чини 10 школа са издвојеним одељењима у Малом Баваништу «Змајеве» школе и у Плочичком риту, школе «Ђура Филиповић», прим.аут).
Након тога, једногласно су донете појединачне одлуке о преносу права коришћења на непокретности у јавној својини општине Ковин основним школама са територије општине и то: «Ђура Јакшић» Ковин, «Јован Јовановић Змај» Ковин, «Бора Радић» Баваниште, «Миша Стојковић» Гај, «Паја Маргановић» Делиблато, «Предраг Кожић» Дубовац, «Сава Максимовић» Мраморак, «Ђура Филиповић» Плочица, «Жарко Зрењанин» Скореновац. 
Донета је Одлука о додељивању посебних права ЈП «Ковински комуналац» Ковин, чији је оснивач општина Ковин, за обављање делатности на које се Закон о јавним набавкама не примењује. 
Скупштина је усвојила и Информацију о степену усклађености реализованих активности ЈП «Ковински комуналац» Ковин за период од 01.01.2018. године до 31.12.2018. године, Информацију о степену усклађености реализованих активности ЈП «Ковин-гас» Ковин за период од 01.01.2018. године до 31.12.2018. године, Извештај о раду и Финансијском пословању, као и  анализу пословања Јавног предузећа за комунално стамбену делатност «Ковински комуналац» Ковин за 2018. годину, Извештај о раду и финансијском пословању и анализу пословања ЈП «Ковин-гас» Ковин за 2018. годину.
Одборници су једногласно усвојили извештаје из 2018. и програме рада за текућу годину свих општинских организација установа јавних служби: Центра за социјални рад «Ковин» Ковин; Установе културних делатности „Центар за културу“ Ковин; Библиотеке «Вук Караџић» Ковин, Дома здравља Ковин; Црвеног крста Ковин; «Установе за спорт» Ковин. Усвојен је извештај о извршењу Финансијског плана ПУ «Наша Радост» Ковин за 2018. Годину, затим Извештај о раду и извршење финансијског плана Туристичке организације општине Ковин за 2018. годину, а дата је и сагласност на прву измену финансијског плана за 2019. ТОО Ковин. 
О учињеном у прошлој години, као и о амбициозним полановима за даље и новим пројектима, одборницима је говорио директор Центра за културу, Миливој Грчић: „осећам потребу да кажем нешто, јер је 2018. била година великих пројеката, а настављамо тако и у 2019 – после терасе и фасаде, биће завршена надстрешница над Летњом позорницом; дигитализација биоскопа - постављање новог платна, у другој фази имаћемо 3д пројектор; у току је конкурс за уређење Археолошке збирке, а у просатору који је користиоп Спортски савез, биће смештен Архив Фото савеза Србије, за шта имамо подршку локалне самоуправе. Такође, у плану је оснивање међународног етно-фестивала са колегама из братске општине Кавадарци, а поводом ковинске славе имаћемо изложбу Милана Коњовића“, навео је  између осталог. 
Секретар Црвеног крста Ковин, Велинка Фара, замолила је одборнике да и они буду својеврсни промотери добровољног давалаштва крви тако што ће међу суграђанима ширити хуману поруку о потреби давања драгоцене течности: „ово посебно наглашавам јер од недавно ДДК у Ковину реализујемо са Заводом за трансфузију крви Војводине из Новог Сада, акције трају знатно краће, свега три сата и важно је да у терминима кампања буде што више давалаца“.  
Усвојен је једногласно Извештај о раду за 2018. и План рада за 2019. годину Општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Ковин, као и двогодишњи Извештај о раду и извршењу финансијског плана ДВД-а у оквиру Општинског ватрогасног савеза Ковин, за период 01.01.2017 – 31.12.2018. године.
Скупштина је усвојила Извештај о извршењу Програма коришћења средстава намењених за финансирање унапређења саобраћаја на путевима на подручју општине Ковин за 2018; Извештај о раду Општинске управе Ковин за 2018. годину; Извештај о раду Савета за праћење примене Етичког кодекса понашања функционера локалне самоуправе за 2018; Извештај о раду Локалног савета за здравље општине Ковин за 2018. годину. Донето је Решење о допуни решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти.
Решењем је дата сагласност на употребу имена општине Ковин, новоформираном веслачком клубу који ће носити назив «Веслачки клуб Ковин». Донето је Решење о разрешењу и именовању члана Управног одбора «Центар за културу» Ковин, нови члан је Југослав Ивковић, уместо Драгице Попа. Није прихваћен предлог решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ «Десанка Максимовић» Ковин.
На почетку заседања, усвојен је Записник са 17. седнице Скупштине општине Ковин, одржане 27. фебруара 2019. године.
Одлуке и решења са 18. седнице СО Ковин погледајте овде, у наставку, као и на огласној табли сајта.
 

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31