СРЕБРО ЗА ГИМНАЗИЈУ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ПОЗОРИШНОМ ФЕСТИВАЛУ

04 јун 19
Прочитано 573 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
На овогодишњем јубиларном, 10. Омладинском позоришном фестивалу Војводине који се традиционално одржава у Кули, блистао је глумачки ансамбл „ГЕШ „Бранко Радичевић“ Ковин са представом „Београдска трилогија“ Биљане Србљановић, а у адаптацији и режији проф. Оље Љубоја.
На овогодишњем јубиларном, 10. Омладинском позоришном фестивалу Војводине који се традиционално одржава у Кули, блистао је глумачки ансамбл „ГЕШ „Бранко Радичевић“ Ковин са представом „Београдска трилогија“ Биљане Србљановић, а у адаптацији и режији проф. Оље Љубоја.  После сјајног наступа у суботу, 1. јуна, гимназијалци и економисти из Ковина освојили су 2. место за целокупну представу, награду за сценски говор читавом ансамблу, за најбољу глумицу фестивала проглашена је Теодора Тодоровић, а Никола Митић добио је похвалу за запажено глумачко остварење.
„Омладинска сцена из Ковина никада није имала овакав број награда, стога је ово велики успех за Гимназију и економску школу „Бранко Радичевић“, али и за Општину Ковин. Центар за културу Ковин несебично се ангажовао и помагао у вези са организацијом и путовањем у Кулу, па и  њима дугујемо велику захвалност. Велико хвала и Културном центру Кула на доброј организацији и незаборавним тренуцима и дружењу. Надамо се новим успесима у будућности“, здушно поручују из ковинске Гимназије и економске школе.
Подсетимо, после три играња у Ковину, два селектора (општинска и зонска смотра) и гостовања у Мраморку, на реду је био и фестивал у Кули, војвођански и републички позоришни центар за аматере и омладинску сцену. За овај фестивал је, после наведених селекција, предложено девет омладинских представа из Војводине, а за учешће на самом фестивалу селектовано је само пет: „Индиго“ из Зрењанина, „Срце од лего коцки“ из Лаћарка, „Људско биће и порок звани пиће“ из Сремске Митровице, „Бриши од своје жене“ из Мачванске Митровице и  „Београдска трилогија“ из Ковина.
Фестивал је организован 1. јуна у виду позоришног маратона (све представе су игране једна за другом), а проглашење награђених одиграло се после поноћи. Наша драмска секција је наступала  друга по реду, како је одређено жребом. Селектор је био редитељ Владимир Нађ Аћим, а фестивал је медијски пропратила Радио Телевизија Војводине. У наставку погледајте комплетне резултате, односно званичне одлуке селектора које нам је проследио организатор програма у Центру за културу Ковин, Стојан Јаџић, као и фотографије сјајне глумачке дружине из Куле, које су нам доставили из Гимназије и економске школе. Честитамо! 
 

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31