×

Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1351

ШКОЛСКЕ РАДИОНИЦЕ „БЕЗ ПАНИКЕ“

02 дец 19
Прочитано 462 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Радионице „Без панике“ одржане су у ковинској „Змајевој“ основној школи са циљем упознавања ученика како се треба понашати у ванредним ситуацијама, посебно током земљотреса. Земљотреси у Албанији, Грчкој, а потом и широм региона, довели су до значајних људских жртава и огромне материјалне штете.
DSC 1076Радионице „Без панике“ одржане су у ковинској „Змајевој“ основној школи са циљем упознавања ученика како се треба понашати у ванредним ситуацијама, посебно током земљотреса. Земљотреси у Албанији, Грчкој, а потом и широм региона, довели су до значајних људских жртава и огромне материјалне штете. Последице катастрофа се ипак могу значајно умањити ако су људи добро информисани и упознати са начином њихове превенције, а то значи да је потребно развијати ове компетенције од „малих ногу“. 
„Основа за радионице била нам је свима онлајн доступна публикација „Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама“ коју је Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Одељењем за демократизацију Мисије ОЕБС у Србији стручно осмислио и објавио. Ученици су са великим интересовањем, активно учествовали у раду с обзиром да им је значајан део активности био усмерен на самостални рад и истраживање. Тако су, између осталог, приступом подацима и сеизмограмима у реалном времену на сајту Републичког сеизмолошког завода Србије, могли да виде магнитуде померања тла које су се дешавала пре неколико минута, а чак се дешавало да прате потрес који се на некој мерној станици управо бележи“, преноси утиске са радионице наставник Дејан Крецуљ, ПР школе „Јован Јовановић Змај“, уз фотографије.  

Галерија слика

{gallery}1351{/gallery}

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31