СА 25. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

23 окт 15
Прочитано 1514 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На почетку заседања, председник Скупштине општине Ковин, Зоран Брадањи, предложио је, што је прихваћено, да се у дневни ред уврсти као последња, 20. тачка...


На почетку заседања, председник Скупштине општине Ковин, Зоран Брадањи, предложио је, што је прихваћено, да се у дневни ред уврсти као последња, 20. тачка, Одлука о допуни Одлуке о уређивању и одржавању гробља и сахрањивању. Заправо, реч је о стварању правног основа да се сахрањивање, поред свих раније побројаних локација, може обавити и на једној катастарској парцели, у објекту са криптом, где је у току поступак предаје поменутог објекта Српској православној цркви. Оваква одлука ће и важити до окончања тог поступка, а приликом изјашњавања прихваћена је једногласно.
Скупштина је донела решења о престанку функције члановима Општинског већа Драгану Шљивовачком и Небојши Нешићу, који су поднели оставке између два заседања, а приступило се избору два нова члана Већа. На предлог председнице општине, Сање Петровић, за већнице су изабране Јелена Наранчић, дипл. правник из Ковина и Виолета Оцокољић, дипл. туризмолог из Ковина (након спроведеног тајног гласања, саопштено је да је гласало 43 одборника, да је пронађено 9 неважећих листића, да су нове већнице добиле поверење већине – 34, односно 32 гласа одборника).
Зоран Брадањи честитао је на избору новим члановима Већа, и пре преласка на наредну тачку, обавестио присутне да је дошло до промена у саставу одборничких група - одборници Сава Крстић, Емил Хмелирш, Др Мирјана Ранковски, Др Невен Жикић и Миланка Драгаш приступили су одборничкој групи “СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА – Александар Вучић“.
Донета је Одлука о измени и допуни Пословника Скупштине општине Ковин (унете нове одредбе у вези са правилима електронског гласања), као и Одлука о измени и допуни Одлуке о накнади за заштиту и унапређење животне средине на територији општине Ковин.
Скупштина је усвојила Извештај о раду и финансијском пословању ЈП „Ковин-гас“ Ковин за период 01.01 – 31.7.2015. године, затим Извештај о реализацији Годишњег програма рада ПУ „Наша Радост“ Ковин за радну 2014/2015. годину, донето је Решење о давању сагласности на Годишњи програм рада ПУ „Наша Радост“ за радну 2015/2016. годину и Решење о утврђивању већег, односно мањег броја деце у васпитним групама Предшколске установе.
Одборници су већином гласова донели Решење о разрешењу досадашњег вршиоца дужности директора Јавног предузећа за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин Александра Којића и о именовању вршиоца дужности директора. Нови в.д. директора „Ковинског комуналца“ је Урош Јовановић, дипл. архитекта из Ковина.
Дужности директора Установе културних делатности „Центар за културу“ Ковин разрешена је, такође већином гласова, Фема Димитријевић. За новог вршиоца дужности директора Центра за културу именован је Вендел Ваштаг, мастер ликовни уметник из Ковина.
Разрешен је досадашњи и именован нови Надзорни одбор ЈП за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин - Дарко Војводић, председник и чланови Весна Војиновић, Јордан Секулић (разрешени Момчило Ђаков, Александар Ђерић и Зорица Богуновић); нови члан Надзорног одбора ЈП за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин је Мирјана Паулица (уместо разрешеног Вука Вуковића).
Одлуком већине измењено је и Решење о образовању Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини – нови чланови ове Комисије су Ђорђе Будимлић, Златко Тилић и Марија Ђондовић (уместо Милице Петровић, Анђела Манчева и Марка Бојовића). Скупштина је на 25. седници разрешила и именовала по једног члана Управног одбора Установе културних делатности „Центар за културу“ Ковин (уместо Вендела Ваштага, Драган Тошић), Школског одбора ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин (уместо Николе Росића, Маја Ћуковић), Школског одбора ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато (уместо Петра Стаменовића, Радмила Потежица), Школског одбора ОШ „Предраг Кожић“ Дубовац (уместо Жељка Станчуља, Лука Славољуб),Школског одбора ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак (уместо Саше Мандића, Радмила Поповић), као и члана Управног одбора Предшколске установе „Наша радост“ Ковин (уместо Тање Митић, Драгана Максимовић).


КАЛЕНДАР

« Јануар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31