ГЛУМЦИ ИЗ ПЛОЧИЦЕ И КОВИНА НА ФЕСТИВАЛИМА

28 окт 15
Прочитано 1202 пута
Објављено у КУЛТУРА

Глумци драмске секције Основне школе "Ђура Филиповић" из Плочице, са представом „ТАЈ ЛУДИ СВЕТ“, наступају сутра, 29.октобра, на ДОПС фестивалу у Јагодини. Аутор представе је Тоде Николетић а режирао је Марко Рајковић.

Глумци драмске секције Основне школе "Ђура Филиповић" из Плочице, са представом „ТАЈ ЛУДИ СВЕТ“, наступају сутра, 29.октобра, на ДОПС фестивалу у Јагодини. Аутор представе је Тоде Николетић а режирао је Марко Рајковић.
ДОПС - дечји и омладински фестивал позоришне уметности међународног карактера, одржава се шести пут, ове године од 26 – 31. октобра, у Јагодини.
Селектор фестивала Дејан Цицмиловић, драмски уметник из Београда, у овогодишњу конкуренцију дечјих представа уврстио је представе из Панчева, Новог Сада, Смедеревске Паланке, Малог Црнића и Плочице.
Жири фестивала радиће у саставу: Иван Бекјарев, драмски уметник из Београда, председник, Нада Блам, драмски уметник из Београда, члан и Виолета Јовановић, декан Факултета педагошких наука из Јагодине, члан.
Подсетимо, програм овогодишње Дечје недеље на општинском нивоу употпунили су својим наступима управо глумци драмске секције ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице. Они су 9. октобра у два термина извели представу „Тај луди свет“, бурно поздрављени од публике - ученика виших разреда све три ковинске основне школе. Успех на престижном ДОПС фестивалу тада им је, у име председнице општине Сање Петровић, пожелела Мирјана Бановић, помоћница председнице за област друштвених делатности, која је отворила програм пригодним обраћањем.


И Аматерско позориште Ковин, са представом Мајкла Фрејна „ИЗА КУЛИСА“ у режији Дејана Младеновића, наступиће овог викенда и то у суботу, 31. октобра, у Новом Бечеју. Ковинска представа затвориће овогодишњи програм Фестивала комедије "Јован Кнежевић - Цаца".
Фестивал је отворен 26. октобра, а поред Ковинаца учествују позоришта из Петровца на Млави, Батајнице, Краљева, Смедеревске Паланке, Јагодине, Великог Градишта и Алексинца. Жири чине позоришни радник и оснивач „Мајских игара“ Слободан Прерадовић, редитељ из Београда и драмски уметник Александар Волић, као и глумац Ненад Окановић., јавио је из Центра за културу Ковин организатор Стојан Јаџић.


КАЛЕНДАР

« Јануар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31