ЕДУКАЦИЈОМ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

02 мар 16
Прочитано 850 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Црвени крст Ковин организоваће 11. и 12. марта (петак и субота) обуку за едукаторе у Програму превенције трговине људима, према стандардизованој агенди Црвеног крста Србије.


Црвени крст Ковин организоваће 11. и 12. марта (петак и субота) обуку за едукаторе у Програму превенције трговине људима, према стандардизованој агенди Црвеног крста Србије.
„Вођени дугогодишњим искуством у реализацији овог програма, а пратећи потребу додатне едукације младих у овој области, полазницима планирамо да пружимо и приказ развоја програма, као и додатни сегмент организовања јавних акција и промоције борбе против трговине људима. Осим полазника из Ковина, семинар ће проћи и волонтери Црвеног крста Смедерево и Црвеног крста Пожаревац. Млади са територије општине Ковин (од 15 до 25 година), могу се пријавити до 7. марта 2016. за учешће на семинару путем имејл адресе (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) или на Фејсбук страници (www.facebook.com/CrvenikrstKovin). Исти контакти су и за додатне информације,“ позива Милан Лупшић, едукатор и један од аутора сјајних пројеката у Програму борбе против трговине људима.

А колико су волонтери Црвеног крста Ковин допринели развоју овог Програма, говоре чињенице из реализације од почетка његовог спровођења 2005. године, када се организација активно укључила у Националну мрежу за борбу против трговине људима. Током година систем едукације уобличен је „Превентивним пакетом“, који поред стандардне вршњачке едукације даје и средства и методе рада са свим осталим препознатим циљним групама: рад са одраслима, рад са децом из предшколских установа, рад са децом са инвалидитетом, са децом без родитељског старања, са социјално угроженим становништвом, са здравственим и социланим радницима, рад са корисницима кухиње Црвеног крста, као и рад са мигрантима, као најновије препознатом угроженом групом на нашим просторима.
Црвени крст Ковин је једна од првих одганизација која се укључила у Програм борбе против трговине људима у оквиру Националног друштва, реализујући и низ пројеката са темом превенције трговине људима:
- 2011. „Скини повез – отвори очи“ (Министарство омладине и спорта РС);
- 2012. „Шта да гледам?“ (Покрајински секретаријат за спорт и омладину АП
Војводине);
- 2012. „Нисам роб(а)!“ (Министарство омладине и спорта РС);
- 2015. „Бар код“ (Министарство омладине и спорта).
Прошле године, Црвени крст Ковин реализовао је тематски састанак на нивоу Црвеног крста Војводине на тему превенције трговине људима, у који су укључени волонтери из Кикинде, Вршца, Пландишта и Бачке Паланке, уз гостовање волонтера из Мионице, Горњег Милановца и београдске општине Савски Венац. У оквиру ове размене искустава, одржана је прва искуствена едукација са симулацијом ланца трговине људима. Црвени крст Ковин је од 2007. до 2011. године био домаћин међународним школама Програма борбе против трговине људима које су током година, поред волонтера из Србије, окупљале и волонтере из: Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Белорусије, Данске, Норвешке, Шведске, Холандије, Немачке и Велике Британије.

Зато, ако сте вољни да научите нешто ново о предавачким вештинама, радите и дружите се са волонтерима из Ковина, Смедерева и Пожаревца, да станете у први ред у борби против трговине људима и постанете део наше хумане породице - ово је прилика за вас, поручују и очекују младе волонтери Црвеног крста Ковин.


Фотографије: са семинара ЦК Ковин одржаног у октобру 2015. на Чардаку, поводом Европског дана борбе против трговине људима, 18.октобра


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31