Одштампајте ову страницу

ОТВОРЕН ЈУБИЛАРНИ СУСРЕТ ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА

16 мар 16
Прочитано 844 пута
Објављено у КУЛТУРА

У галерији Центра за културу Ковин, са чијих зидова и овога пута „више од хиљаду речи говоре“ уља на платну, акварели, графике, цртежи, фотографије, уз понеку скулптуру са постоља....


У галерији Центра за културу Ковин, са чијих зидова и овога пута „више од хиљаду речи говоре“ уља на платну, акварели, графике, цртежи, фотографије, уз понеку скулптуру са постоља, отворен је 10. сусрет ликовних стваралаца општине Ковин.
Јубиларну изложбу најновијих дела ликовњака званично је отворио в.д. директора Центра за културу Ковин Вендел Ваштаг, који је, између осталог, присутнима рекао да је „овогодишњи Сусрет окупио уметнике свих генерацијa, што посебно радује“. Он је поздравио ауторе старије и средње генерације, додавши да делују и стварају како у традиционалној форми, тако и са аспекта модерног уметничког израза, као и „нове, младе ауторе који делују у савременом медију“.
На крају свог обраћања, Вендел Ваштаг је обавестио присутне да је у малој галерији постављен део Музејске збирке и да ће ти експонати одсад бити доступни грађанима када посећују Галерију и посебно ђацима, који ће организовано моћи да посете овај простор сада резервисан за завичајну збирку.
Изложба ликовних стваралаца отворена је до 1. априла, а радно време Галерије је сваког радног дана од 10.00 до 20.00 часова.