ИЗ БИБЛИОТЕКЕ - РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА

07 апр 16
Прочитано 706 пута
Објављено у КУЛТУРА

Библиотека "Вук Караџић" Ковин је у част Априла, месеца књиге и Дана библиотеке расписала традиционални литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа, у циљу популарисања књиге и навике читања...


Библиотека "Вук Караџић" Ковин је у част Априла, месеца књиге и Дана библиотеке расписала традиционални литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа, у циљу популарисања књиге и навике читања, обогаћивања речника, као и развијања креативности, маште и талента код деце.
На адресу организатора је пристигло укупно 49 радова. Теме су биле подељене и прилагођене узрасту, а предложили су их професори разредне наставе и српског језика и књижевности из ковинских школа. Стручна комисија у саставу професори српског језика и књижевности Татијана Ђорђевић, Невенка Домазет Живанић и Марија Домазет, затим Миљана Зејак, проф. разредне наставе и Весељка Јовановић, дипл. библиотекар и компаративиста, је од многих добрих и одличних литерарних остварења изабрала најбоље. Радови су подељени у три категорије према узрасту ученика: узраст од првог до четвртог разреда, узраст од петог до осмог разреда и узраст ученика средње школе. За сваки узраст жири је изабрао по три најбоља рада.
Pohvale2014У категорији нижег школског узраста награђени су следећи основци:
I место: Тара Радмановић, ученица IV разредa ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Ковин;
II место: Васић Вељко, ученик IV разреда ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Ковин;
III место: Гордана Вељић, ученица III разреда ОШ ,,Миша Стојковић“ Гај;
Ученици чије је литерарне радове у овој категорији жири такође похвалио су: Јована Секулић, ученица III разреда ОШ ,,Јован Јовановић Змај“, Алекса Лакићевић, ученик IV разреда ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ и Немања Петровић, ученик III разреда ОШ ,,Јован Јовановић Змај“.

Од пристиглих радова ученика виших разреда основне школе, комисија је наградила следеће:
I место: Тамара Радуљев, ученица VII разредa ОШ ,,Паја Маргановић“ Делиблато;
II место: Даница Тодореско, ученица V разредa ОШ ,,Миша Стојковић“ Гај;
III место: Тамара Марковић, VIII разред ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Ковин;
Похвалу су у овој категорији добили: Александар Милић, ученик VIII разреда ОШ ,,Ђура Јакшић“ из Ковина и Страхиња Сарафинћан, ученик VIII разреда ОШ ,,Паја Маргановић“ из Делиблата.

У категорији средњошколског узраста награђени су:
I место: Стефан Адамов, ученик IV разредa ГЕШ ,,Бранко Радичевић“ Ковин;
II место: Михаило Ђуричанин, ученик II разреда ГЕШ ,,Бранко Радичевић“ Ковин.
Градска библиотека организује свечаност у петак, 8. априла са почетком у 12.30 часова поводом завршетка конкурса, на којој ће најбољим учесницима бити додељене награде и похвалнице.


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29