Одштампајте ову страницу

СУСРЕТИ СА КЊИЖЕВНИЦИМА У БИБЛИОТЕЦИ И ОГРАНЦИМА

21 апр 16
Прочитано 596 пута
Објављено у КУЛТУРА

Из Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин најављују за наредну седмицу сусрете у Ковину и насељеним местима са два изузетна аутора.


Из Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин најављују за наредну седмицу сусрете у Ковину и насељеним местима са два изузетна аутора.

"ИСЛЕДНИК" ПРЕД КОВИНЦИМА
У уторак, 26. априла са почетком у 19 часова, гост Библиотеке ,,Вук Караџић“ Ковин биће Драган Великић, овогодишњи добитник НИН-ове награде за најбољи роман године на српском језику, „Иследник“.
Ковинска читалачка публика имаће прилику за сусрет са двоструким добитником престижне књижевне награде, јер је Великићев ,,Руски Прозор“ био најбољи 2007. године.
Књиге Драгана Великића преведене су на петнаест европских језика. Заступљен је у домаћим и иностраним антологијама. Добитник је, између осталог, Награде града Будимпеште за 2013. годину.

ДРУЖЕЊЕ СА ДЕЧЈИМ ПИСЦЕМ У СЕЛИМА
У четвртак, 28. априла у огранцима Библиотеке у Баваништу, Скореновцу и Плочици биће организовано дружење са дечјим писцем Робертом Такаричем и представљање књига: ,,Дневник прве љубави“, ,,Недостајеш“ и ,,Траже се паметни детективи за откривање историје“. Такарич, војвођански драмски писац, аутор је низа књижевних издања за децу и добитник престижне књижевне награде ,,Невен“ 2014. године за књигу ,,Траже се паметни детективи за откривање историје“ за најбољу књигу из популарне науке за децу.
„Овакав књижевни сусрет идеалан је увод у чаробан свет књига и прилика да развијете креативност и машту, научите да обликујете и искажете своје мисли, као и да обогатите речник, стоји у позиву из Библиотеке.