ОДБОРНИЦИ УСВОЈИЛИ ДРУГИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

23 јун 16
Прочитано 793 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На 31. седници актуелног сазива Скупштине општине Ковин, коју је водио председник Зоран Брадањи, одборници су већином гласова донели Одлуку о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2016. годину


На 31. седници актуелног сазива Скупштине општине Ковин, коју је водио председник Зоран Брадањи, одборници су већином гласова донели Одлуку о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2016. годину и Закључак о Другој измени и допуни Закључка о финансирању рада Установа јавних служби из буџета општине Ковин у 2016. години.
Одборници су потом усвојили и другу измене Програма и Финансијског плана изградње и уређивања грађевинског земљишта, расхода буџетских средстава комуналне потрошње и одржавања путева и улица на територији општине Ковин за 2016. годину; другу измену Програма и Финансијског плана расхода буџетских средстава Фонда за заштиту животне средине општине Ковин за 2016. годину; другу измену и допуну Финансијског плана заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Ковин за 2016. годину.
Донета је и прва измена Плана рада Туристичке организације општине Ковин за 2016. годину, а дата је и сагласност на другу измену Финансијског плана Туристичке организације за текућу годину.
Локални парламент донео је Решење о давању сагласности на измену Програма и Финансијског плана Општинског ватрогасног савеза Ковин за 2016. годину, као и прву измену Програма Савета за младе Скупштине општине Ковин за 2016. годину.
Усвојена је и Одлука о преносу права коришћења на непокретности у јавној својини општине Ковин Установи Центар за социјални рад „Ковин“.
Решењем је образована Комисија за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности општине Ковин. Ово тело чини 7 чланова: за председника је именована председница Општине, Сања Петровић, заменик председника је Љубомир Ђорђевић, руководилац Одељења за урбанизам, стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине ОУ, а чланови су Тивадар Богош, шеф инспекције; Мирослав Михић, грађевински инспектор; Мара Жепша, буџетски инспектор; Илинка Вуковић., шеф Одсека за утврђивање и наплату локалних јавних прихода и Горан Терзић, саобраћајни инспектор (сваки члан има заменика и то су: Радован Вукосављевић, руководилац Одељења за привреду, имовинско-правне послове и послове локалног економског развоја ОУ; Владимир Цветковић, комунални инспектор, Слободанка Ковачевић, интерни ревизор, Анка Берђан Благојевић, порески инспектор и Небојша Пејковић из одсека за пољопривреду. Комисија има задатак да прати достигнути ниво координације инспекција, иницира мере, утврђује смернице и даје упутства у циљу унапређења делотворности инспекцијског надзора и прати њихову реализацију. Надзор над пословима из изворне надлежности, иначе, врше Комунална инспекција, Инспекција друмског саобраћаја, путева и улица, Инспекција за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода и Буџетска инспекција, све организоване у оквиру одељења и служби Општинске управе Ковин.
Донето је Решење о разрешењу и именовању председника Управног одбора Установе социјалне заштите Центар за социјални рад „Ковин“ у Ковину. Уместо Немање Вујасиновића из Ковина, функцију ће убудуће обављати Срђан Стојановић из Баваништа.
На седници је донето и решење о разрешењу и именовању једног члана Школског одбора ОШ „Жарко Зрењанин“ Скореновац. Уместо Тивадара Богоша, нови члан овог тела биће Јожеф Ковач.
31. заседању присуствовао је и нови посланик у Скупштини АП Војводине из Ковина, Драган Драгић. Његово присуство поздравио је председник СО Зоран Брадањи, рекавши да је сам долазак покрајинског посланика на седницу „доказ да ће се о питањима од интереса за становништво ковинске општине чути у Новом Саду и да ће посланик Драгић учинити све да се ствари покрену и решавају“.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31