ИСПРИЧАНА И ДРУГА ,,ДУНАВСКА БАЈКА“

18 авг 16
Прочитано 1077 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Удружење за заштиту културне баштине и народних обичаја ,,Лалошки бисери“организовало је у суботу, 13.августа, другу по реду манифестацију ,,Дунавска бајка“.


Удружење за заштиту културне баштине и народних обичаја ,,Лалошки бисери“организовало је у суботу, 13.августа, другу по реду манифестацију ,,Дунавска бајка“.
У прелепом амбијенту на обали Дунавца госте и суграђане поздравили су помоћник председнице Општине Ковин, Далибор Штарк и у име организатора Дарко Баковић. На почетку, организована је садња „дрвећа пријатељства“ – симболично 20 садница, колико је у Србији места поред Дунава.

Посебан допринос овогодишњој манифестацији дали су својим учешћем петлићи ДВД-а Ковин, екипа Црвеног крста Ковин, Актив жена Прве МЗ Ковин, удружења „Маргум“, „Фамилија“, МД „Ковински бећари“. Захваљујући збиркама неколико суграђана, овогодишња „Дунавска бајка“ понудила је изложбу старих фотографија Ковина која је многима оживела лепе успомене, а млађима показала како је њихов град изгледао у прошлом веку.

Током дневног програма, за децу и омладину организоване су разноврсне спортске игре и такмичења: турнир у одбојци, шаху, бацању камена са рамена, надвлачењу конопца, затим „Трка за осмех“ за децу до седам година, „бријање“ балона, бацање обруча, као и неизбежно такмичење у кувању рибље чорбе и других дунавских специјалитета.
Посетиоци су имали штошта да виде на изложеним штандовима, а одлично је прихваћена идеја размене и продаје дечјих играчака, књига и стрипова.

У вечерњим сатима организован је пригодан музички програм, па су тако, поред „Бећара“, наступили полазници курса гитаре ,,Guitar art”, Марија Стаменковић, Алекса Комароми и ди-џеј Ганер.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31