ДОБРОВОЉНИ ВАТРОГАСЦИ – ТРАЈУ И НИЖУ УСПЕХЕ

19 авг 16
Прочитано 1225 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На Државном првенству ватрогасних екипа одржаном у јулу на Златибору, сениорске и јуниорске екипе Општинског ватрогасног савеза Ковин показале су велику умешност и вратиле се са медаљама.


На Државном првенству ватрогасних екипа одржаном у јулу на Златибору, сениорске и јуниорске екипе Општинског ватрогасног савеза Ковин показале су велику умешност и вратиле се са медаљама. Мушке екипе у сениорској и јуниорској конкуренцији избориле су сребрна одличја, односно друго место, а запажене резултате постигле су и женске екипе у обе конкуренције, као и екипа ветерана. Мушка екипа ДВД Мраморак се, захваљујући свом пласману, озбиљно кандидовала за такмичење на Европском првенству које ће се следеће године одржати у Аустрији.
У вези са последњим успесима, из седишта Ватрогасног савеза у Ковину наводе и подсећају на следеће:
Општински ватрогасни савез Ковин један је од ретких савеза који и после више од једног века постојања, активно окупља и одржава рад добровољног ватрогаства. Тренутно броји око 800 чланова а има своја друштва у свим насељеним местима у општини. О томе колики је значај и важност њиховог рада говори и податак да годишње у просеку изађу на више од 100 интервенција, као претходница или подршка професионалној ватрогасној јединици.
У складу са законском обавезом да се обезбеди функционисање служби за специјалне намене, општина Ковин је овај Савез сврстала међу редовне корисника буџетских средстава и са 3 милиона динара ове године помаже рад свих друштава у месним заједницама. До прошле године, наиме, Општински ватрогасни савез био је третиран као удружење грађана и путем конкурса за пројектно финансирање су му одобравана средства, што је било недовољно у односу на делатност којом се баве.
У ОВС-у изражавају задовољство новим статусом, а таква позиција мотивише их на још бољу обученост и спремност за ванредне ситуације, као и за редовне интервенције у циљу обезбеђивања опште безбедности и безбедности имовине и лица, каже у име ватрогасаца секретар Савеза, Јовица Ивковић.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31