САЊА ПЕТРОВИЋ И ЗОРАН БРАДАЊИ ОБИШЛИ РАДОВЕ У ДЕЛИБЛАТУ И КОВИНУ

14 сеп 16
Прочитано 3750 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Председница општине Ковин, Сања Петровић и Зоран Брадањи, председник СО Ковин, са најближим сарадницима и мештанима из Делиблата, у петак по подне обишли су раднике „Шумадијапута“ д.о.о. из Рипња који су после спроведене јавне набавке одабрани да раде...


Председница општине Ковин, Сања Петровић и Зоран Брадањи, председник СО Ковин, са најближим сарадницима и мештанима из Делиблата, у петак по подне обишли су раднике „Шумадијапута“ д.о.о. из Рипња који су после спроведене јавне набавке одабрани да раде на асфалтирању пољског пута између Делиблата и Гаја. Деоница која се асфалтира дуга је 3 845 метара, ширина асфалтног слоја пута биће 5 метара, а укупна вредност прве фазе радова износи нешто преко 25 милиона динара , а средстава су добијена од закупа пољопривредног земљишта.
У разговору са руководиоцима извођача радова, председница Петровић се интересовала за ток радова и евентуалне проблеме на које наилазе. Речено је да све иде по плану, тако да ће, ако не буде непогода, радови бити завршени до краја септембра. Они су нагласили да ће у једном периоду овај пут бити затворен за саобраћај због пресвлачења асфалтном базом, па ће паори неколико дана морати да користе друге обилазне путеве.
Председница је напоменула да ће се и убудуће уместо пошљунчавања атарских путева, како се некад радило, на пољским путевима, где год је то могуће, постављати асфалт који ће знатно дуже трајати и омогућити ратарима бржи и безбеднији саобраћај и лакше одржавање механизације неопходне за обраду ораница..
Слободан Лацку, члан Савета Месне заједнице Делиблато и председник комуналне комисије, који свакодневно обилази градилиште, подвукао је да се у договору са извођачима, ископана земља не баца већ се користи за насипање мочварног дела села и већих рупа на пољским путевима поред села. У делу мочварног рита планира се после насипања земљишта, садња дрвећа и уређивање парковског простора.

Делимична реконструкција крова Дома културе

Руководство општине је пре обиласка радника ангажованих на асвалтирању атарског пута, посетило зграду Дома културе у центру места чије је реновирање у току. За делимичну реконструкцију крова и плафона ове зграде у строгом центру Делиблата, из општинске касе издвојено је 5,3 милиона динара. Радови су у току а завршетак се очекује крајем месеца.

Сурдук спреман за бехатон коцке

Сања Петровић и Зоран Брадањи, председница општине и председник СО Ковин, крајем прошле седмице посетили су ово градилиште у центру града и уверили су се да комунално предузеће интензивно ради на санацији и уређењу Улице 7. јула у Ковину. У разговору са Урошем Јовановићем и Предрагом Стојшином, директором и техничким директором ЈП „Ковински комуналац“, као и са ангажованим радницима, заједнички су констатовали да се популарни Сурдук полако претвара у најлепше градско шеталиште. Груби грађевински радови приведени су крају, све електро, водоводне и друге инсталације су завршене, а терен је утабан и припремљен за постављање бехатон коцки које је почело данас. Поред широких степеница на улазу које ће бити прилагођено свим грађанима, шеталиште ће улепшати, канделабри, клупе и други садржаји . Најкраћи пут између ковинског „горњег“ и „доњег“ шора, односно центра Ковина и Српске православне цркве, као и свих оних који живе у Улици Вука Караџића и даље преко Поњавице, све до Кречанске улице и Жарковца, ускоро ће добити модеран изглед и постати украс града. О томе више по окончању радова крајем јесени.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31