СТРУЧЊАЦИ О НАЧИНИМА БОРБЕ ПРОТИВ ЗАВИСНОСТИ

Слика са едукације Слика са едукације промо фото
24 апр 15
Прочитано 727 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У организацији Општинске управе Ковин, уз подршку и гостопримство домаћина у Црвеном крсту Ковин који је дао простор велике сале, јуче је одржана едукативна трибина на тему „Истине и заблуде о дрогама“. Пројекат реализује тим Специјалне болници за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ из Вршца.

У четворочасовној интерактивној комуникацији са присутнима, руководилац пројекта Др Душица Кирилов, специјалиста психијатрије и координатор Оливер Кирилов, расветљавали су заблуде о дроги, али говорили и о начинима борбе против ове и осталих данас актуелних болести зависности од интернета, коцке, порнографије...
Трибини је присуствовало и активно у њој учествовало педесетак представника свих школа које раде на територији општине. У име локалне самоуправе трибини су присуствовали Немања Вујасиновић, помоћник председника општине за област друштвених делатности и Стојанка Тасић, руководилац Одељења за општу управу и јавне службе у ОУ Ковин. Активно су у раду учествовали и представници Полицијске станице, Дома здравља, Центра за социјални рад, Савета за младе СО Ковин и Одбора за превенцију болести зависности општине Ковин.
На почетку трибине, пројекат на исту тему, под називом „О-пас-НО“ представила је, у име пројектног тима младих Црвеног крста Ковин, Олга Драгаш, а присутне је поздравила секретар ЦК Ковин, Велинка Фара.


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29