ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ХРАМА РУМУНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

др Даниел Стоенеску др Даниел Стоенеску
21 јул 15
Прочитано 1028 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Свечаном литургијом у присуству његовог преосвештенства, др Даниела Стоенескуа, Епископа епархије Дачија-Феликс, јуче је свечано обележена 110 годишњица Румунске православне цркве у Ковину.

Свечаном литургијом у присуству његовог преосвештенства, др Даниела Стоенескуа, Епископа епархије Дачија-Феликс, јуче је свечано обележена 110 годишњица Румунске православне цркве у Ковину. У присуству верника, гостију и представника локалне заједнице на челу са замеником председника општине Ковин, Даниелом Заријом, затим протонамесником Српске православне цркве, Душаном Божићем и жупником викаром Римокатоличке цркве, Чипак Чабом, литургију су служили протојереј Корнел Жујка из Вршца, са јерејима Михаелом Блажом, Георгијем Сучијом и Мику Јоан Ливијом и ђаконом Кристијаном Бабуцом.
По завршетку литургије домаћинство славе породици Шогор предала је породица Жикић, а Управни одбор РПЦ у Ковину за све је приредио пригодан ручак. Поводом Светог Илије, градске славе Румуна, у вечерњим сатима, на платоу испред Дома културе организован је концерт КУД „Др Раду Флора“ из Банатског Новог Села. Председник заједнице Румуна у Ковину, Илија Драгомир, обратио се присутнима на платоу рекавши неколико речи о историјату румунске заједнице у Ковину и о обележавања Светог Илије, славе ковинских Румуна.
Уочи песама и игара у извођењу фолклориста из Банатског Новог Села, присутне је поздравио и честитао им славу Даниел Магду, председник Заједнице Румуна Србије. Свечаност је завршена колом за све присутне представнике румунске заједнице и госте.


КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31