НА СВЕЧАНОМ ПРИЈЕМУ НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ЂАЦИ

21 јун 17
Прочитано 1841 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Одељењe за јавне службе и општу управу Општинске управе Ковин, у сарадњи са Центром за културу Ковин и под покровитељством председнице општине, организовало је традиционални пријем и свечану доделу диплома за „вуковце“ и најуспешније ђаке основних и средњих школа са територије општине у школској 2016/17. години.

Одељењe за јавне службе и општу управу Општинске управе Ковин, у сарадњи са Центром за културу Ковин и под покровитељством председнице општине, организовало је традиционални пријем и свечану доделу диплома за „вуковце“ и најуспешније ђаке основних и средњих школа са територије општине у школској 2016/17. години.
У име локалне самоуправе, присутне је поздравила и уручила награде најбољима Бојана Митровић Тасић, чланица Општинског већа општине Ковин.
„Признања која ће вам данас бити уручена од општине јесу скромни дар, али служе и да вас подсете да не посустајете, већ да будете све бољи. Желим вам свима пре свега да будете здрави, да и даље учите оно што волите, да упишете жељену средњу школу или факултет и да, што није мање важно, не заборавите да нађете времена за пријатеље, за породицу и за љубав, јер то је рецепт за срећу какву најбољи као што сте ви, заслужују“, нагласила је у свом обраћању, између осталог, Митровић Тасић.
Дипломе и вредне књиге уручене су вуковцима, ђацима генерације и ученицима који су освојили једно од прва три места на такмичењима покрајинског, државног-републичког нивоа, као и на интернационалним надметањима.
Ове године, у школама које раде на територији општине, укупно 38 ученика завршило је основну школу са изузетним успехом и тиме залужило диплому ,,Вук Караџић“, док је међу средњошколцима таквих троје. Проглашено је и 15 „ученика генерације“.
Ђаци генерације основци добили су, поред вредних књига и поклон ваучер у вредности 10.000 динара, а Савет за младе СО Ковин традиционално је наградио ђаке генерације средњих школа лаптоп рачунарима, које им је уручио председник Савета, Вендел Ваштаг.
И ове године пригодне поклоне добили су не само ученици, већ и њихови ментори – учитељи и наставници који су их припремали за врхунска остварења.
У културно-уметничком програму свечане доделе учествовали су шампиони на хармоници – Марко Сармеш који је извео „Уклесану свиту“ од Дојчиновића и Данијел Иљенкаревић, варијације на тему народне песме „Једна цура мала“, од Власова, као и најбољи школски оркестри у Србији 2016/17. (у категорији малих школа) из ОШ ,,Паја Маргановић“ из Делиблата и ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка – заједно су извели традиционалну израелску песму ,,Хава Нагила“, оркестар из Делиблата извео је још и „Игру престола“ Рамина Ђавадија и Увертиру оперете „Орфеј у подземљу“ Жака Офенбаха. Оба оркестра води наставница Виолета Помар, која је награђена громким аплаузом својих ђака, али и свих других присутних на свечаности.
Најзад, ове године се, такође судећи према аплаузу који је добила на пријему, издвојила по успеху – заслужено, Милица Ритопечки, која је осовјила 1. место на републичком такмичењу из хемије, а истовремено је носилац дипломе „Вук Караџић“ и ученица генерације међу гимназијалцима у ковинској Гимназији и и економској школи „Бранко Радичевић“.


КАЛЕНДАР

« Март 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

ВРЕМЕ

Углавном облачно

0°C

КОВИН

Углавном облачно

Влажност: 82%

Ветар: 11.27 km/h

  • 24 Мар 2018

    Углавном облачно 2°C -1°C

  • 25 Мар 2018

    Mostly Sunny 6°C -1°C