Одштампајте ову страницу

ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

21 јун 17
Прочитано 1690 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

УСВОЈЕН ЗАВРШНИ РАЧУН ЗА 2016, ИМРЕ ЧОТИ ИЗАБРАН ЗА ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА
На данас одржаној 3. по реду седници новог сазива СО Ковин, конституисаног 11. маја, передседник Зоран Брадањи на почетку је обавестио одборнике и остале присутне да је одборничка група Српске напредне странке увећана за још једног члана, јер је одборник Игор Рађеновић прешао у ту групу која сада броји 23 одборника, а група „Покренимо Ковин“ (коалиција око СПС-а) сада има једног мање, односно састављена је од 6 одборника.


На данас одржаној 3. по реду седници новог сазива СО Ковин, конституисаног 11. маја, передседник Зоран Брадањи на почетку је обавестио одборнике и остале присутне да је одборничка група Српске напредне странке увећана за још једног члана, јер је одборник Игор Рађеновић прешао у ту групу која сада броји 23 одборника, а група „Покренимо Ковин“ (коалиција око СПС-а) сада има једног мање, односно састављена је од 6 одборника.
У наставку, нови мандати додељени су и потврђени Имреу Чотију (са листе СВМ, јер је Марија Ковач на претходној седници поднела оставку) и Ивану Милутинову (са листе Јединствене Србије, пошто је на прошлој седнци Немања Вујасиновић поднео оставку и у међувремену постављен за помоћника председнице општине, прим.аут).
Приступило се затим избору заменика председника Скупштине општине Ковин. На образложени предлог председника СО, Зорана Брадањија, тајним гласањем, према процедури прописаној за то, одборници су са 37 гласова „за“ указали поверење једином предложеном кандидату, Имреу Чотију, изабраном са лите СВМ – Иштван Пастор.
Имре Чоти из Скореновца рођен је 1965. године у Ковину. Основну, а затим и средњу стручну пољопривредну школу, ратарски смер, завршио у Ковину. У периоду 1988-2011. био је запослен у ООУР „Ратарство“ Скореновац. Од 2011. године власник је регистрованог пољопривредног газдинства. У три мандата био је члан Савета месне заједнице Скореновац. Бивши је спортиста стрељачког клуба „Плави Дунав“ Скореновац и дугогодишњи спортски радник.

Скупштина општине је на 3. седници донела Одлуку о завршном рачуну буџета општине Ковин за 2016. годину, а већином гласова усвојени су и Извештај о раду и финансијском пословању „Ковинског комуналца“ за 2016. годину, затим Извештај о раду и финансијском пословању ЈП „Ковин-гас“ Ковин за 2016. годину, Извештај о извршењу програма и финансијског плана буџетског Фонда за заштиту животне средине општине Ковин за период 2016. годину, Извештај о раду Локалног савета за здравље општине Ковин за 2016. годину, као и Извештај о извршењу Програма и финансијског плана Општинског ватрогасног савеза Ковин за прошлу, 2016. годину.

Донета је Одлука о начину и поступку именовања директора јавних предузећа чији је оснивач општина Ковин и усвојен Извештај о спроведеном конкурсу за именовање директора Јавног предузећа за комунално-стамбене послове „Ковински комуналац“ Ковин.
Одборници су донели Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање директора јавног предузећа чији је оснивач општина Ковин и одлучили о расписивању Јавног конкурса за именовање директора „Ковинског комуналца“ Ковин.
Док се конкурсна процедура за избор директора не заврши, јавно комунално предузеће имаће новог в.д. директора: са места вршиоца дужности директора ЈКП „Ковински комуналац“ Ковин разрешен је Урош Јовановић, а за новог вршиоца дужности директора именован је Предраг Стојшин.
Скупштина је већином гласова усвојила и Извештај о спроведеном конкурсу за именовање директора Јавног предузећа за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин, али предложени кандидат Саша Барош није добио поверење одборника, односно предлог комисије није изгласан.
Председница општине, Сања Петровић, јавила се потом за реч, образложивши да нема потребе гласати о разрешењу в.д. директора„Ковин-гаса“ , „јер мора неко да руководи до именовања директора“.


На данашњем заседању донето је решење о именовању председника и чланова Надзорног одбора ЈП за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин (претходно разрешен стари): за председника је именован Благоје Богдановић, а чланови су Весна Војиновић и Зита Вукша. Именован је, пошто је стари такође разрешен, нови НО „Ковин-гаса“: за председника Вукадин Стојановић, а чланови су Иван Лазовић и Горан Тодоровић.
Дата је сагласност на Статут Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин.
Донето је решење о разрешењу претходних и о именовању нових чланова Комисије за комасацију катастарских општина Плочица и Скореновац. Нови чланови су: Бобан Арсић, представник МЗ Плочица, Илија Пирков, представник МЗ Скореновац и као заменик члана из Скореновца, Јожеф Ковач.
Нови чланови Школског одбора Гимназије и Економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин су Бора Урошев из реда родитеља и Ивана Бобић из реда запослених.
Нови члан Школског одбора Средње стручне школе „Васа Пелагић“ Ковин је Југослав Ивковић, као представник локалне самоуправе; Школског одбора ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин Данијела Златковић из реда родитеља и Школског одбора ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак – именовани су из реда родитеља Бранко Дучић и Бранка Вукотић.
На крају заседања, одборници Горан Вујовић и Петар Крстић поднели су захтеве за одговор на одборничка питања. На нека од њих добили су одговоре на самој седници од руководилаца одељења Општинске управе Ковин, на остала ће добити одговоре у писаној форми.