ПЕТИ МЕЂУНАРОДНИ ВОЛОНТЕРСКИ КАМП НА КРАЉЕВЦУ

26 јул 17
Прочитано 1266 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Већ пети пут за редом на подручју Специјалног резервата природе „Краљевац“ у Делиблату Млади истраживачи Србије у сарадњи са Удружењем спортских риболоваца „Делиблатско језеро“ организују Међународни волонтерски камп који окупља младе људе из целог света који желе да дају допринос заштити и очувању животне средине, као и природних богатстава од националног значаја.


ucesniciekoВећ пети пут за редом на подручју Специјалног резервата природе „Краљевац“ у Делиблату Млади истраживачи Србије у сарадњи са Удружењем спортских риболоваца „Делиблатско језеро“ организују Међународни волонтерски камп који окупља младе људе из целог света који желе да дају допринос заштити и очувању животне средине, као и природних богатстава од националног значаја.
У периоду од 22. јула до 4. Августа, 14 волонтера из Шпаније, Италије, Француске, Швајцарске, Русије, Аргентине и Србије радиће на уређењу подручја у Резервату, очувању чистоће и лепоте овог природног богатства, уређењу инвентара, постављању путоказа и маркирању „Стазе здравља“. Циљ је и промоција овог Специјалног резервата, а волонтери ће бити у прилици да се упознају и са начином живота, културом, обичајима и традицијом локалног становништа. Један од разлога за избор Србије као дестинације је управо тај - кажу волонтери - упознавање нових људи, њиховог начина живота, уз друштвено користан рад и помоћ локалној заједници.
Млади волонтери смештени су у Истраживачко - едукативном центру „Краљевац“, углавном сами организују кување и спремање хране, а главну помоћ и подршку пружају им из Удружења спортских риболоваца Делиблато, без кога организација овог кампа не би било могућа. Млади ће бити у прилици да се упознају и са осталим туристичким вредностима Општине Ковин - посетиће Делиблатску пешчару, возиће се бродом Дунавом, присуствоваће програмима који се организују поводом славе Ковина...
Одржавање кампа финансијски је помогла и локална самоуправа, као и предузеће „Александар Багрем“ ДОО из Ковина, у виду материјала за постављање инвентара у подручју Резервата


КАЛЕНДАР

« Август 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ВРЕМЕ

Mostly Clear

29°C

КОВИН

Mostly Clear

Влажност: 35%

Ветар: 11.27 km/h

  • 21 Авг 2018

    Scattered Thunderstorms 32°C 23°C

  • 22 Авг 2018

    Mostly Sunny 33°C 22°C