Одштампајте ову страницу

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2017. У ОПШТИНИ КОВИН

29 сеп 17
Прочитано 859 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

,,Дечја недеља'' је  национална манифестација која се традиционално обележава у свету и код нас. Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије донело је Програм Дечје недеље за 2017.годину, која ће се одвијати под мотом:

,,Дечја недеља'' је  национална манифестација која се традиционално обележава у свету и код нас. Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије донело је Програм Дечје недеље за 2017.годину, која ће се одвијати под мотом: ,,Градимо мостове међу генерацијама – За радост сваког детета ''   У сарадњи са свим основним школама, Предшколском установом  ,,Наша радост'', Црвеним крстом Ковин, Центром за културу Ковин, Библиотеком ,,Вук Караџић'' Ковин, Спортским савезом општине Ковин, Општинска управа Ковин реализоваће и ове године Програм Дечје недеље на локалном нивоу. Покровитељ манифестације је председница општине, Сања Петровић, која свима жели успешну и веселу Дечју недељу !     
У наставку, погледајте Локални програм по данима, а овде можете видети и  програм Библиотеке „Вук Караџић“ у Дечјој недељи, као и појединачне школске програме.

ПРОГРАМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ 2017. НА НИВОУ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
Понедељак, 5.октобар
Медијска најава свих појединачних догађања у школама, на радију ,,БУС'' и на званичном сајту Општине www.kovin.rs
Среда, 4. октобар„Дан отворених врата“ на локацијама главног и пратећих програма поводом 4. октобра, Дана општине Ковин. Школама се препушта на који начин и у којим догађањима ће узети учешће.09.15  - полагање венаца крај споменика палим борцима у Другом светском рату10.00 - „Банатски фруштук“ у центру Ковина, у организацији Актива жена Прве МЗ Ковин    уз „Ковинске бећаре“, КУД „Младост“13.30 свечана седница СО Ковин (делегације виших разреда).
Четвртак, 5. октобарМесто и време: Плато у центру Ковина, од 10.00 до 12.30 часоваДогађај: "Трка за срећније детињство"Учесници: деца представници свих основних школа и предшколци, према сатници и пропозицијама које утврђују Црвени крст Ковин и Спортски савез општине Ковин. Градске школе треба да се организују тако да пошаљу више представника, и то не само деце која ће учествовати у Трци, већ и да буду активна публика, да бодре своје другаре и другаре из школа из насељених места. Практично, деца из Ковина су тога дана домаћини другарима из сеоских школа. Библиотека организује сусрет са песником и посебан штанд, а ђаци могу посетити и галерију Центра за културу и погледати поставку Октобарског ликовног салона.Волонтери и омладина Црвеног крста анимираће ђаке тако што ће понудити пратеће садржаје на платоу у центру, док траје Трка и до момента проглашења победника. Награде најуспешнијима уручиће Председница општине Сања Петровић и председник Црвеног крста Ковин, Прим. Др Свето Вукадиновић.
Уторак и петак (3. и 6. октобар)
Активности и посете у сарадњи са другим важним установама и организацијама, према распореду који организује свака школа понаособ.

ПРОГРАМИ У БИБЛИОТЕЦИ, У ШКОЛАМА ОПШТИНЕ И У ВРТИЋУ

БИБЛИОТЕКА ПРОГРАМ

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА

ОШ БОРА РАДИЋ

ОШ ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ

ОШ ЂУРА ЈАКШИЋ

ОШ ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ

ОШ МИША СТОЈКОВИЋ

ОШ ПАЈА МАРГАНОВИЋ

ОШ ПРЕДРАГ КОЖИЋ

ОШ ЂУРА ФИЛИПОВИЋ

ОШ ЖАРКО ЗРЕЊАНИН