ПОКРАЈИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА – ЗЛАТНЕ ДИПЛОМЕ ЗА ВУКА, МАРИНУ И МАРТИНА

26 апр 18
Прочитано 740 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Вук Радојковић ученик петог разреда  ОШ  „Ј.Ј. Змај“ из Ковина и  Марина Стефановић, ученица Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин, пласирали су се, после сјајног наспупа на Покрајинској смотри у Сечњу одржаној протеклог викенда, на Републичку смотру рецитатора "Песниче народа мог" и наступиће као најбољи међу најбољима у Ваљеву, 18. и 19. маја. Уз најсјајнију диплому, Вук Радојковић проглашен је и победником смотре у категорији средњег узраста.
gimnazijalciВук Радојковић ученик петог разреда  ОШ  „Ј.Ј. Змај“ из Ковина и  Марина Стефановић, ученица Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин, пласирали су се, после сјајног наспупа на Покрајинској смотри у Сечњу одржаној протеклог викенда, на Републичку смотру рецитатора "Песниче народа мог" и наступиће као најбољи међу најбољима у Ваљеву, 18. и 19. маја. Уз најсјајнију диплому, Вук Радојковић проглашен је и победником смотре у категорији средњег узраста.
Поред њих, Златном дипломом, као један од најбољих у Војводини у категорији старијег узраста, награђен је и Мартин Радивојев, такође ученик ковинске Гимназије и економске школе.
Од укупно 181 рецитатора на Републичку смотру пласирало се 27 такмичара, по девет из сваког узраста. Ту  строгу селекцију  могу да прођу само најбољи и утолико је успех рецитатора из Ковина значајнији. 
Жири је последњег такмичарског дана имао најтежи задатак, јер по речима председника жирија, „незапамћена је таква конкуренција у овом узрасту“. Томе у прилог иде чињеница да је Златна диплома предвиђена  за 18 најбољих рецитатора појединог узраста, а ове године чак 26 средњошколаца је понело ово признање.
Стручни жири чинили су: Миодраг Петровић, глумац Српског народног позоришта и председник жирија, Каталин Фазекаш, професор мађарског језика, Ана Хрћан Лесковац, професор словачког језика, Данијела Раду, професор румунског језика, Катарина Челиковић, професор хрватског језика и Амалија Ковач, професор русинског језика.
Покрајинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“ наредне године прославиће пола века постојања. Од првог одржавања циљ који има остао је непромењен, а то је развијање осећаја за основне етичке и естетичке норме које садржи поезија и очување матерњег језика као основног обележја националног идентитета. И ову манифестацију организовао је „Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине“ у сарадњи са „Образовним културним центром Сечањ“. 
Фото: галерија манифестације и приватна архива
tabela

КАЛЕНДАР

« Јун 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30