ИЗ ОПШТИНЕ

„ЗЛАТНИ ОПАНАК“ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ КУД „МЛАДОСТ“ КОВИН

Традиционални фестивал фолклора „Златни опанак“, који се оджава у Ваљеву, овог маја је 21. пут окупио више од 50 ансамбала из целе Србије  и иностранства и донео много радости Ковинцима, јер су девојчице чланице КУД-а „Младост“, у категорији „Бумбари“ узраста до 10 година, оствариле огроман успех – освојиле су 1. место и златно одличје.

Најмлађи ансамбл „Младости“ састављен од 23 девојчице, представио се влашким играма из околине Црноречја и у својој категорији оне су биле најбоље. У укупном пласману, од педесетак ансамбала који су учествовали на овом фестивалу, КУД „Младост“ из Ковина је освојио сјајно II место. 

Уметнички руководилац- кореографкиња КУД „Младост“ Ковин, Данијела Миљковић, уз асистенцију Анђеле Михајлов, каже да је уложен велики рад и труд  током веома напорних проба за децу, јер у групи има и девојчица од свега 6 година, али управо је то донело велики резултат и успех.  Захвалност дугују и стручном консултанту, кореографу Филипу Пауњеловићу како би кораци и покрети били оригинални онима из околине Црноречја.

Данијела Миљковић се, након примљених награда, захвалила локалној самоуправи и посебно Српској православној цркви, оцу Душану на великој подршци, као и сјајним родитељима девојчица, који су несебично учествовали у припремама за фестивал.

Више информација и фотографија о догађају и великом успеху наших младих суграђанки погледајте на сајту Туристичке организације општине Ковин, на линку  https://www.turizamkovin.rs/index.php/novosti-dogadjaji/553-kud-mladost-iz-kovina-na-21-festivalu-folklornih-ansambala-zlatni-opanak