ИЗ ОПШТИНЕ

СВЕЧАНО ЗА „БРАНКОВЕ“ МАТУРАНТЕ, УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА

Гимназија и средња стручна школа „Бранко Радичевић“ Ковин на посебан начин опростила се од свршених средњошколаца, ученика генерације рођених 2005/06. године. Свечана додела диплома и награда најбољима одржана је 17. јуна у позоришној сали Центра за културу у Ковину. О томе извештава Маша Вулетић:

У присуству професора, родитеља,другова, ученици су свечано обележили један од важнијих дана у својим животима-завршетак средње школе. На почетку програма интонирана је академска химна Gaudeamus igitur, која поручује : Радујмо се док смо млади !!! Затим се обратила директорка школе, Луција Мариновић чеситала ученицима на завршетку школовања и пожелела им успех у даљем животу и раду. Захвалила се и родитељима ученика на четворогодишњој сарадњи и наставницима који су још једну генерацију ђака извели на прави пут. Уследило је обраћање одељењских старешина – проф.Љиљане Петровић и проф.Валентине Крецуљ које су се на емотиван начин опростиле од својих ђака, и последњом прозивком делиле дипломе и награде најуспешнијим . У овој генерацији троје ученика су носиоци Вукове дипломе : Александар Мијуков и Марија Шогор из IVO и Ема Рвовић ученица IVE. За Ученика генерације проглашени су Александар Мијуков -гиманзијски смер и Ема Рвовић-економски смер. Ученицима су уручени вредни поклони од школе и Општине Ковин. Уручене су и специјалне дипломе ученицима који су постигли запажене резултате на такмичењима-носиоци специјалних диплома су : Александар Мијуков -биологија и српски језик и књижевност и Марија Шогор-српски језик и књижевност. Ученица Емилија Жепша је награђена књигом -рецитатор.

Свечаност су употпунили ученици чланови драмско-рецитаторске секције и пригодним програмом улепшали ово вече. Програм је био колажног карактера, припремила га је проф. Маша Вулетић.

Свим ученицима желимо добро здравље и успех у даљем животу и раду !

Фото: са сајта школе