ИЗ ОПШТИНЕ

КОНСТИТУИСАНА НОВА ВЛАСТ: ВИОЛЕТА ОЦОКОЉИЋ ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ, САЊА ПЕТРОВИЋ НА ЧЕЛУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

На данас одржаној конститутивној седници СО Ковин, нови одборнички сазив дао је поверење Виолети Оцокољић из Ковина да у овом мандату води локалну самоуправу са функције председника општине, док ће дужност заменика председника општине обављати Срђан Стојановић из Баваништа, обоје са листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОВИН СУТРА“, која је освојила убедљиву већину на локалним изборима одржаним 02. јуна.

За председника Скупштине општине Ковин изабрана је Сања Петровић (СНС), досадашња председница општине, док је за заменика председника локалног парламента поново изабран „скупштински ветеран“ Миленко Грујичић из Мраморка. За секретара СО Ковин поново је постављена Радмила Сикимић из Плочице.

У обједињеном гласању за извршне органе, одборници су изабрали и нови сазив Општинског већа. Тако ће, поред председнице општине и њеног заменика  – који су чланови овог органа по функцији, дужност већника обављати и: Александар Миленковић, Нада Милијановић. Драган Секулић, Милена Ђондовић, Милан Здравковић, Радован Вукосављевић и Роберт Тот.

Скупштина је донела решења о престанку функције одборника Виолети Оцокољић и Срђану Стојановићу, због избора на највише функције извршне власти.

Обраћајући се присутнима по избору за председницу општине, Виолета Оцокољић је  рекла следеће:

„Уважена председнице Скупштине, уважено руководство СО, драги страначки пријатељи, поштовани одборници

Велика је част наћи се на челу општине, али је још већа одговорност обављати ову функцију предано и савесно. Захваљујем грађанима на огромној подршци и историјском резултату од преко 71% који је освојила  коалициона листа „Александар Вучић – Ковин сутра“, а изузетну захвалност упућујем Српској напредној странци на поверењу које ми је указано.

Када се на овој позицији нађете после жене која је водећи ковинску општину заједно са својим тимом, ком поносно припадам, реализовала на десетине пројеката који имају за циљ подизање квалитета живота свих грађана који у њој живе, онда је та одговорност на још вишем нивоу.

А управо то је и циљ Председника Александра Вучића и Српске напредне странке, искључиво одговоран рад и озбиљна политика, коју грађани на изборима већ годинама уназад препознају и награђују.

У протеклих 10 година, урађено је много, од решавања проблема пијаће воде у насељеним местима, изградње капела, путне и комуналне инфраструктуре, реконструкције здравствених амбуланти, домова културе, спортских терена, преко изградње нових објеката попут изградње Хале за мале спортове, зграде Хитне медицинске помоћи, новог вртића у Ковину, све до капиталних пројеката изградње највећег ветропарка на Балкану Чибук 1, обилазнице око Баваништа, затвореног полуолимпијског базена са ауто кампом на Шљункари, нових радних места у индустријској зони…. Јасно је било шта је био циљ Српске напредне странке у Ковину. Нисмо се хвалили на сваком кораку, јер смо се водили оном  најбољом – дела, а не речи, па се са овим освртом и те како можемо поносити, што су грађани на изборима и наградили.

И све ово само је део планираних пројеката које је СНС зацртала, а то су заправо једнаки услови живота на целој територији наше општине, како за мештане села, тако и за људе у Ковину.

И зато је у плану завршетак радова на изградњи спортско туристичког комплекса на Шљункари и његово отварање, изградња бициклистичке стазе дуж насипа од Дунавца до Дубовца, реконструкција ОШ „Бора Радић“ у Баваништу и „Предраг Кожић“ у Дубовцу, изградња ветропарка Чибук 2, изградња постројења за прераду пијаће воде у Мраморку, реконструкција и изградња нове саобраћајне и комуналне инфраструктуре, изградња туристичких садржаја и валоризација туристичких потенцијала и побољшање услова живота свих грађана Општине.

Врата општинског руководства биће отворена за све смислене предлоге, како кроз директан разговор, тако и кроз процес укључивања грађана у доношење одлука које пројекте приоритетно финансирати из локалног буџета.

У доброј вери да нас заједно чека много нових и важних пројеката којима ћемо се од срца и заједнички радовати, желим вам свима срећан рад и свако добро,“ нагласила је нова председница општине Ковин.

До избора новог руководства, данашњу конститутивну седницу водила је Драгица Радмановић као најстарији одборник, а у радном председништву су помагале и две најмлађе међу одборницима: Марија Матић и Дарија Филиповић. Верификациони одбор за потврђивање гласања предложен је у саставу Слободан Лацку (Александар Вучић-Ковин сутра), Имре Чоти (Vajdasági Magyar Szövetség -Dr. Pásztor Bálint – Savez vojvođanskih Mađara-dr Balint Pastor), док Маријана Кожић, представница листе „Покрени се за Ковин-Срђан Вукша“ није учествовала у раду (заједно са колегама из опозиције није присуствовала гласању).

Првој седници новог сазива СО Ковин присуствовала су 32 (од укупно 35) одборника. Петоро присутних одборника опозиције, са листе „ПОКРЕНИ СЕ ЗА КОВИН – СРЂАН ВУКША“ нису учествовали у гласању за избор руководства СО Ковин и извршне власти, па су сви функционери и Општинско веће изабрани гласовима присутних 27 одборника скупштинске већине.