ИЗ ОПШТИНЕ

АПЕЛ ЗА ХУМАНОСТ ИЗ ЦРВЕНОГ КРСТА КОВИН: НЕСТАШИЦА КРВИ ЗАХТЕВА ХИТАН ОДГОВОР!

Из Црвеног крста Ковин, а у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине упућују хитан позив становништву да се одазову акцијама добровољног давалаштва крви које се организују у наредном периоду на територији општине и то: планирана акција у селима ковинске општине у понедељак, 29. јула – у Гају од 10.30 до 12.00, у у Делиблату од 12.30 до 13.30, у Мраморку од 14.00 до 15.00 часова; ванредна акција у Ковину у уторак, 30. јула, у периоду од 10.00 до 13.00

Према подацима Завода за трансфузију крви Војводине, резерве крви свих крвних група су на алармантно ниском нивоу, а потребе су у овом периоду значајно порасле – број прикупљених јединица крви не прати тражено. Због тога, позив који хумани иначе не одбијају: дајте крв и уколико можете укључите се и током ванредне акције давалаштва у Ковину у уторак, 30. јула.

Посебан апел упућује се мештанима Гаја, Делиблата и Мраморка – да издвоје неколико минута и дају крв током акције у њиховим селима у понедељак, 29. јула.

Волонтери и запослени у Црвеном крсту Ковин позивају суграђане да се прикључе породици најхуманијих, јер свака кап крви је важна за оне којима је потребна и може значити живот!