ИЗ ОПШТИНЕ

СА ДУНАВЦА КРЕНУЛА ПРВА “КОВИНСКА РЕГАТА”

У организацији ТОО Ковин, у суботу, 27. јула стартовала је прва “Ковинска регата”, манифестација замишљена да постане традиционална са статусом од посебног значаја за општину Ковин. На првој дестинацији за одмор И дужеwе после Ковина, у Старој Паланци, учеснике регате поздравио је заменик председнице општине Ковин Срђан Стојановић, заједно са колегом из општине Бела Црква.
Старт десетодневне “Ковинске регате2024” пропратила је екипа РТВ Панчево И ево извештаја:
“Испловљавањем тринаест наутичких пловила из ковинског Дунавца почела је 1. Ковинска регата, у којој ове године учествује близу педесетак љубитеља сплаварења, природе и забаве. Манифестација је организована од стране ТОО Ковин, а резултат је сарадње са суседним банатским општинама: Бела Црква, Вршац, Алибунар и Зрењанин.
Сунчано јулско јутро на обали Дунава било је савршена кулиса за почетак прве Ковинске регате, манифестације која је окупила љубитеље сплаварења, природе и авантуре. У девет сати, тринаест пловила испловило је из ковинског Дунавца, означивши почетак десетодневне авантуре на води. Организована од стране ТОО Ковин, ова манифестација је први пут ујединила љубитеље наутичког туризма и природних лепота Баната.
На челу прве Ковинске регате плови командни брод, док шајка прати пловила на зачељу.
Током пловидбе до Старе Паланке, учесници регате уживали су у прелепим призорима на Дунаву. Посматрали су разноврсне врсте птица и бродова, док су током завршног дела пута видели и величанствену тврђаву Рам.

После три сата пловидбе, регата је стигла до своје прве дестинације – Старе Паланке. Веселу речну дружину дочекали су представници локалне самоуправе општине Бела Црква.
Након Старе Паланке, пловила настављају свој пут ка Влајковцу, Јаношику, Томашевцу и крајњој тачки – Зрењанину у којем ће провести два дана у разгледању града, промоцији шајке и такмичењу у пецању. Организатор Прве Ковинске регате је ТОО Ковин, а резултат је сарадње са суседним банатским општинама: Бела Црква, Вршац, Алибунар и Зрењанин.”
Све најважније Информације о регати биће објављене на сајту ТОО Ковин, на хттпс://www.туризамковин.рс/, где сада можете погледати снимак старта регате који је забележила екипа ТВ Панчево.

Фото: ТОО Ковин