ИЗ ОПШТИНЕ

СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ ,,КОВИН“ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА НОВУ ОПРЕМУ

Специјалној болници за психијатријске болести ,,Ковин“ у Ковину одобрено је 5.400.000,00 динара за набавку следеће опреме: ултразвучни апарат са линеарном, конвексном и кардиолошком сондом у износу од 4.320.000,00 динара, секторска сонда у износу од 540.000,00 динара и линеарна сонда у износу од 540.000,00 динара.

Финансијска средства су обезбеђена захваљујући конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство за финансирање односно суфинансирање изградње, одржавања и опремања здравствених установа у Војводини у 2024. години. Председница Покрајинске владе Маја Гојковић уручила је уговоре дана 2. августа у холу зграде Покрајинске владе.

,,За потребе Пријемно-тријажног одсека и 12 других одељења, посебно оних где су збринути пацијенти са отежаном покретљивошћу, неопходан је мобилан и у сваком тренутку доступан ултразвучни апарат са широким опсегом дијагностичких могућности. Услед пријема узнемирених, уплашених, непокретних пацијената и пацијената са посебним потребама, овакав ултразвучни апарат, базиран на принципу таблета са припадајућом линеарном, конвексном и кардиолошком сондом значајно ће унапредити дијагностику и лечење пацијената. Такође, могућа је употреба апарата, дијагностика, претрага и праћење стања пацијената и у ургентним случајевима приликом транспорта.“ саопштила је в. д. директора СБПБ ,,Ковин“ др Јованка Петровић, спец. психијатрије, захваливши се Покрајинском секретаријату за здравство на сталној помоћи и подршци у циљу унапређења здравствене заштите.

Текст и фото: Кристина Богуновић, СБПБ „Ковин“