ИЗ ОПШТИНЕ

ПРЕДСЕДНИЦА СА ПРВАЦИМА НА ПОЧЕТКУ НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Председница општине Виолета Оцокољић посетила је 3.септембра две ковинске основне школе – ОШ „Ђура Јакшић“ и ОШ„Јован Јовановић Змај“ и том приликом, уз пригодне дарове, пожелела ђацима првацима пуно успеха у току школовања, истичући важност учења и знања, али и пријатељства, као нематеријалне вредности коју треба неговати од најранијег детињства. У „Змајевој“ школи, у први разред је кренуло 45 ђака и они су распоређени у два одељења, док је у клупе „Ђурине“ школе први пут село 56 првака, који су распоређени у три одељења. Према речима председнице Оцокољић, ђаци прваци су срећни због поласка у школу, задовољни су, радознали и нестрпљиви пред изазовима који их очекују у школским клупама.

У разговору са директорима школа Јеленом Дивнић и Марком Рајковићем и учитељицама, председница се информисала о неопходним улагањима, како би деца имала што боље услове за наставу и квалитетнији боравак у школи.  Она у том циљу има намеру да у блиском наредном периоду обиђе све образовне установе на територији општине Ковин, како би на лицу места сагледала стање и потребе у овом веома важном сегменту живота локалне заједнице.

Поклони у виду књига и прибора обезбеђени су средствима Општине Ковин и Туристичке организације општине Ковин, а подељени су свим школама у насељеним местима. 

Ове године, укупно је у школама ковинске општине 307 првака, а радује чињеница да их је за 39 више него претходне школске године.