ИЗ ОПШТИНЕ

ДРУГА СЕДНИЦА СО КОВИН У ЧЕТВРТАК, 3. ОКТОБРА

Председница Скупштине општине Ковин Сања Петровић заказала је по хитном поступку 2. седницу новог одборничког сазива за четвртак, 3. октобар са почетком у 9 сати. Седница ће се одржати у скупштинској сали у приземљу зграде Општине.

Одборници ће се најпре изјаснити о Записнику са конститутивне седнице Скупштине општине Ковин одржане 15. јула.

Потом, биће донето Решење о престанку функције заменика председника општине Ковин (с обзиром да је изабрани функционер Срђан Стојановић поднео оставку између две седнице, прим.аут)

Уследиће Избор чланова Верификационог одбора, подношење извештаја Верификационог одбора и, на основу предлога, доношење Одлуке о потврђивању мандата одборника Скупштине општине (следећи на листи „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОВИН СУТРА“, јер су двоје претходно бирани на извршне функције, прим.аут)

На дневном реду је потом Избор заменика председника општине Ковин.

Одборници ће на седници у четвртак донети и низ кадровско-мандатних решења о разрешењу и избору скупштинских тела – савета и комисија и то: председника и чланова Савета за буџет и финансије; Савета за урбанизам и комунално-стамбену делатност; Савета за привреду; Савета за заштиту животне средине; Савета за јавне службе; Комисије за административно-мандатна питања; Комисије за прописе; Комисије за представке и притужбе Скупштине општине Ковин.

Пред одборницима ће бити и предлог Одлуке о разрешењу и именовању Изборне комисије општине Ковин у сталном саставу.

 

Фото: са конститутивне седнице