ИЗ ОПШТИНЕ

СВИ СУ ШАМПИОНИ – НАЈВАЖНИЈА ПОРУКА ПОСЛЕ ДРУГЕ ТРКЕ ЗАДОВОЉСТВА

ПОБЕДНИК ТРКЕ НА 5 КИЛОМЕТАРА КОВИНАЦ ПРОФЕСОР НОВИЦА СТОЈАНОВИЋ
Другог дана обележавања Дана општине Ковин у суботу, 5. октобра, у центру Ковина одржане су две трке у одличној организацији Спортског савеза општине поводом празника, уз подршку Општине Ковин, Установе за спорт, Туристичке организација општине, Црвеног крста Ковин, Општинског ватрогасног савеза и компанија Wест Пхармацеутицал Сервицес Београд д.о.о Ковин И ДТЛ “Подунавље”. Мисију Трке, организаторе и све учеснике подржала је присуством председница општине Виолета Оцокољић, која је честитала свима на учешћу у промоцији здравог стила живота.

Најпре се трчало на хиљаду метара, у Трци задовољства  у којој су учествовале све генерације и у којој су сви који су прошли кроз циљ добили захвалнице и пригодне поклоне.

У захтевнијој Трци на 5 км победник Новица Стојановић је деоницу претрчао за 18 минута и 20 секунди. Други је био Андрија Стошић, а трећи Миодраг Стојковић. У женској конкуренцији, у генералном пласману, прва кроз циљ је прошла Верица Ђорђевић са временом 20 минута и 54 секунде, а за њом Ања Ћосо и Милица Петровић. Да подсетимо, Новица Стојановић и Верица Ђорђевић били су најбољи у генералном пласману и прошле године, када је одржана прва ковинска трка на 5 километара. У категорији мушкарци до 16 година, победио је Петар Вучић, други је био Петар Влајковић, а трећи Лука Грабовац.

У женској конкуренцији у истом узрасту тријумфовала је Анђела Ђорђевић, друга је била Дуња Пријовић, а трећа је кроз циљ прошла Јована Адамовић. Новица Стојановић је најбољи у категорији мушкараца од 40 до 50 година, Бранко Петровић је био други у овој категорији, а Данијел Грујевић трећи. Код жена у истој категорији победила је Јелена Сретеновић, друга је била Снежана Давидовић, а трећа Данијела Бендић. У категорији мушкарци 50 плус први кроз циљ је прошао Слободан Јотић, други Ненад Милић, а трећи Мирко Војиновић. Код жена 50 плус победница је Биљана Котеска Вељковић, друга је била Драгана Илић Стојановић, а трећа Мирјана Ћатић. Најмлађи учесник трке био је Вук Стојановић, а најстарији Лазар Секулић.

Награђени су и најбољи Ковинац и Ковинка у трци, – Новица Стојановић и Милица Петровић.

Подаци о резултатима трке: Љ.К.

Фото: тим Општине Ковин