ИЗ ОПШТИНЕ

ПРЕДШКОЛЦИ У ПОСЕТИ, ПРЕДСТАВА СА СУПЕРБАКОМ

И ове године крај радне недеље у оквиру седмице посвећене деци традиционално је „обојио“ позитивном енергијом долазак  маскираних предшколаца у посету у петак, 11. октобра.

Како стоји на сајту ПУ „Наша радост“ Ковин, „Председница општине Виолета Оцокољић, заједно са својим тимом, свечано је дочекала децу и њихове васпитаче у згради, а сви су се окупили у скупштинској сали. Све је било организовано тако да деца осете важност овог сусрета и подршку коју општина пружа њима и њиховом вртићу. Уз срдачну добродошлицу, деца су изненадила присутне својим изведбама познатих дечијих песама и рецитација. Атмосфера је била испуњена смехом, песмом и аплаузима, а малишани су својом енергијом улепшали дан свима присутнима. После интерпретације, уследила је свечана предаја поклона. Директорка вртића, Александра Алавања, заједно са децом,  уручила је председници и њеном тиму цвеће и пригодне поклоне, у знак захвалности за подршку и топао пријем.“

Представа за најмлађе

Уз ову посету, део предшколаца је дан раније у позоришту присуствовао, заједно са мало старијим другарима из 1, 2, 3. разреда ковинских основних школа, интерактивној представи „Нака супер бака“, у извођењу глумице Наде Блам. У два термина, деца су заједно са глумицом „испричала“ причу о толеранцији, ненасиљу, другарству… Представе су финансиране одлуком Општинског већа, средствима текуће буџетске резерве, како би се обезбедила недостајућа средства за реализацију локалног програма у оквиру овогодишње Дечје недеље.

У наставку, погледајте фотографије са оба догађаја.