ИЗ ОПШТИНЕ

НАСТАВАК ДЕЦЕНИЈСКЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ И УДРУЖЕЊА КОЈЕ ОКУПЉА ПРИПАДНИКЕ СЛОВЕНАЧКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Председница општине Виолета Оцокољић примила је у радну и пријатељску посету представнике УГ „Логарска долина“ из Панчева и подружнице из Ковина чији су чланови припадници словеначке националне мањине, а у циљу наставка континуиране деценијске сарадње кроз најразличитије програме који негују традицију, баштину и културу Словенаца и који се из године у годину обогаћују. Састанку је, у име ковинске подружнице, присуствовао Саша Лукић.
Током пријема, председница Оцокољић изразила је задовољство због изузетне сарадње која траје више од деценије и која је временом „прерасла“ локалне оквире, с обзиром да је у Ковину окупљала Словенце из целе Србије, укључила дипломатске представнике у разне програме, Национални савет словеначке националне мањине, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и навионалне мањине, канцеларију за словеначку дијаспору из Љубљане.
Истичући част и задовољство због топлог пријема и, како је рекао „не само сада, већ и свих протеклих година дивне сарадње“, председник „Логарске долине“ Јосип Вебер подсетио је на сјајну сарадњу са ОШ „Дјура Јакшић и са ковинским средњим школама, рекавши да без ученика и наставника „Ђјурине“ школе и Гимназије не би било програма поводом централног словеначког културног празника, Прешерновог дана (сваког фебруара). Он је најавио је овогодишње „Словеначке дане“ – традиционалну гастрономску манифестацију која ће се одржати 1. септембра крај језера Краљевац , али и да ће током јесени, у традиционално доброј сарадњи са Центром за културу Ковин, бити одржани „Дани словеначког филма“ и још неке промоције.
Шта су још истакли и најавили председница Виолета Оцокољић и Јосип Вебер, забележила је у прилогу екипа Телевизије Панчево, погледајте на ОВОМ линку