ИЗ ОПШТИНЕ

РАТКО МОСУРОВИЋ ПОНОВО ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ, ИЗАБРАНИ НОВИ САВЕТИ И КОМИСИЈЕ СО КОВИН

На другој седници Скупштине општине Ковин, одржаној по хитном поступку у четвртак, 3. октобра, донето је решење о престанку функције заменика председника општине Ковин, с обзиром да је, на конститутивној седници изабрани функционер Срђан Стојановић, из личних разлога поднео оставку између два заседања. Потом, а након гласања на основу образложеног предлога председнице општине Виолете Оцокољић, за заменика председнице општине изабран је, гласовима 28 одборника, Ратко Мосуровић, који је ову функцију обављао и у претходном четворогодишњем мандату.

Донета је Одлука о потврђивању мандата за двоје одборника, следећих на листи „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОВИН СУТРА“ (уместо двоје раније изабраних на извршне функције председника и заменика), па су се колегама у скупштинским клупама придружили Александар Трновановић из Плочице и Ивана Илић из Баваништа.

У оквиру овог сазива локалног парламента, функционисаће две одборничке групе: „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОВИН СУТРА“, са укупно 29 одборника (27 са коалиционе листе око СНС-а и 2 одборника СВМ-а), шеф одборничке групе је Зоран Брадањи, а заменик Снежана Томић Гајић и одборничка група „Покрени се за Ковин“, са укупно 6 одборника, шеф је Срђан Вукша, а заменик Васа Доловачки.

 

Одборници су на 2. заседању донели решења о разрешењу и избору скупштинских тела – савета и комисија и то: председника и чланова Савета за буџет и финансије; Савета за урбанизам и комунално-стамбену делатност; Савета за привреду; Савета за заштиту животне средине; Савета за јавне службе; Комисије за административно-мандатна питања; Комисије за прописе; Комисије за представке и притужбе Скупштине општине Ковин. Решења о избору нових чланова скупштинских тела доступна су на линку  https://www.kovin.rs/dokumenti-i-odluke-2024-2028/ страница „Локална самоуправа“ општинског сајта.

Донета је Одлука о разрешењу и именовању Изборне комисије општине Ковин у сталном саставу. Нова председница ИК је Јована Грбовић Савић, а заменик председнице је Никола Буљугић, обоје дипл. правници из Ковина. Одлуку је могуће преузети на линку https://www.kovin.rs/dokumenti-i-odluke-2024-2028/

Одборници опозиционе групе „Покрени се за Ковин“ упутили су са говорнице низ одборничких питања на која ће, према Пословнику, добити одговоре уз материјал за наредну седницу СО Ковин.