ИЗ ОПШТИНЕ

„ЛАСТЕ“ У ОПШТИНИ – СУСРЕТ СА КОРИСНИЦИМА „НАЈМЛАЂЕ“ КОВИНСКЕ УСТАНОВЕ

Корисници Установе за пружање дневних услуга социјалне заштите „Ласта Ковин, заједно са директорком Весном Ранчић и колегама стручним радницима, били су драги гости у седишту Општине у уторак, 22. октобра. Председница општине дочекала их је у скупштинској сали, питала да ли су задовољни како се друже и шта све могу да раде у Дневном боравку, а „ласте“ су причале о томе где су све били у последње време – од екскурзија, до сусрета са Патријархом српским Порфиријем и боравка на двору Карађорђевића. Наравно, незаборавна су и дружења у нашој локалној средини и сарадња са свим другим установама и институцијама – свуда су радо дочекани, као што и они са усхићењем чекају да њима дођу у посету. Најсвежији утисци су од дана пре, јер су у понедељак угостили пекара, са којим су учили о томе како се месе кифлице и хлеб.

Како је у име колектива навела директорка Ранчић, у овој установи труде се да из дана у дан унапређују услугу због које су и основани 2021. године и да су за кратко време све програмске активности још и развили –  образовни рад са корисницима који је прилагођен узрасту и њиховим могућностима, радно-окупационе и рекреативне активности, сарадњу са родитељима и психосоцијалну подршку породици и друго. Ова посета Општини је такође део програма и односи се на социјализацију у отвореној средини, с обзиром да су корисници дневног боравка у „Ласти“ наши суграђани који имају сметње у развоју и потребна им је подршка како би се у што већој мери оспособили за живот.

Корисници су председници поклонили икебану од јесењих плодова коју су сами направили у оквиру радно-окупационе терапије, а она је прихватила позив да у наредном периоду празника проведе један дан са њима у „Ласти“ и да тада заједно израде плакат од материјала који ће припремити за сусрет.