ИЗ ОПШТИНЕ

СЛАВИЦА МАСТИКОСА ПРЕДСТАВИЋЕ СВОЈЕ РОМАНЕ

У Библиотеци „Вук Караџић“ у Ковину у четвртак, 6.јуна од 19 часова, биће одржана промоција дела Славице Мастикосa. Роман „Три хлеба насушна“ креће се од аутобиографског, преко породичног до друштвеног романа. Поступак приповедања је реалистички, прати природну хронологију догађања у животу породице Мастикоса, од завршетка Другог светског рата до самог краја XX века.

„Прелудијум“ је породична сага у којој свако проналази делић сопствене душе. Испричана прича о времену прошлом и садашњем, преломљена кроз судбине бројних упечатљивих ликова који наликују великом позоришном ансамблу.

 

О ауторки

Славица Панзаловић алиас Славица Мастикоса, усвојила је своје девојачко презиме Мастикоса за  књижевни псеудоним под којим је до сада објавила сва своја књижевна остварења. Издала је романе: ,,Три хлеба насушна”, ,,Међаши савести”, ,,Закон срца” ,,Три хлеба насушна на полици времена” који су објављени у више издања. Носитељка је неколико престижних награда за песме које су објављене у њеној књизи поезије ,,Јутрење”.   Приредила је збирке песама за децу „Другарска књига“,  зборник радова „Седмица на Нишави“ као и двојезичне (српско-македонски) збирке поезије „Сазвежђе“ у којој је заступљена као уредница и ауторка. Уредница је Монографије Удружења писаца „Седмица“ из Франкфурта.  Награде: „Бронзани орфеј“ 2005. и 2016.године, Мајски сусрети Удружења писаца „Седмица“ у Франкфурту. Године 2007. добила је прву награду за поезију на књижевном конкурсу Фондације „Петар Кочић“ из Дортмунда, док је на књижевном конкурсу  Удружења писаца „Седмица“ из Франкфурта награђена првим местом за прозу и другим за поезију. На књижевном конкурсу „Пошто Београд“ (2015. и 2016.год) добила је другу награду за Есеј о Моми Димићу.  За роман „Три хлеба насушна“ осваја Међународну  награду „Слово Подгрмеча“(2016).